Klart: Alex Douglas ansluter till VSK

Han har tränat med laget under två veckor och spelat flera matcher.
Nu är det klart att tjugoåringen skriver på för tre år med VSK Fotboll.
– Det känns väldigt kul att få spela med VSK, jag ser fram emot det, säger Alex.

Vi tog ett snack med Alex på tisdagen hemma i Stockholm, då laget haft träningsledigt idag.

Hej Alex, hur känns det att vara klar för VSK?

– Det känns väldigt kul och bra på alla vis. Det sätt som VSK vill spela fotboll på passar mig så det är rätt beslut från min sida.

Det är nog inte många som vet så mycket om dig som fotbollsspelare – berätta.

– Jag har spelat i Brommapojkarna tills jag var 14 år. Efter det hamnade jag i Hammarby IFs akademi där jag spelade ett tag. Efter det hamnade jag i spanska ligan, i ett lag som spelade i en liga som motsvarar Div 1 i Sverige. Där var jag en säsong innan jag kom tillbaka till Sverige och FC Stockholm i Div 2. Där var jag en säsong för att under säsongen 2021 gå över till HTFF i Div 1. Där spelade jag hela förra året och nu blir det VSK.  

Vilken position spelar du helst på – vi har sett dig som mittback, några andra positioner som du kan spela på?

– Jag är mittback men jag har spelat som mittfältare också, i den defensiva rollen.  

Vad skulle du säga är dina styrkor på planen?

– Jag tycker jag är en spelare som hittar kreativa lösningar i det offensiva spelet. Det kan handla om att göra passningar och ta bollen genom ytor så att vi kan gå till anfall. Defensivt tycker jag att jag är bra på att hålla tätt bakåt.

Du är 20 år och kommer från Division 1, hur har du och klubben resonerat om din utveckling?

– Jag har en bra dialog med Kalle (Karlsson). Jag är här för att bli en bättre fotbollsspelare och utveckla mig själv. Jag har en del kvar att utveckla, vi får se hur lång tid det tar.

Just nu bor du i Stockholm, planerar du att flytta till Västerås?

– Ja, det gör jag – vi jobbar på att hitta en lägenhet i Västerås, säger Alex avslutningsvis.

Vi säger grattis till kontraktet och hälsar Alex välkommen till Grönvitt.

Så här säger sport- och akademichef Herman Ottosson om Alex:

”Alex är en spelare med spännande egenskaper i anfallsspelet. Det finns saker i hans försvarsspel som han behöver jobba med men som vi tror han kan utveckla i vår träningsmiljö”

Så här säger huvudtränare Kalle Karlsson om Alex:

”Alex Douglas är en mittback som har en intressanta egenskaper med sin fysik och sin bolltrygghet. Det är framför allt potentialen vi har fastnat för och förhoppningen är att vi på sikt kan utveckla honom till en försvarare för högre nivå”.