Klart: Agnes Vilén ansluter till VSK Fotboll

VSK Fotboll och Agnes Vilén är överens om spel i VSK under halva säsongen 2024. Agnes ansluter från BK30 där hon spelade föregående säsong som målvakt.
– Som person är jag målmedveten och vill utveckla mitt fotbollsspelande – jag tycker det finns en ambition hos föreningen och spelarna att göra en satsning uppåt, säger Agnes Vilén.

Agnes Vilén är klar för VSK Fotboll.


Agnes som fyller 18 år i mars är född och uppvuxen i Heby och har Norrby SK som moderklubb. 

– Jag började spela när jag var 8 år och stannade kvar i klubben tills jag var 15 år. Under sista terminen på högstadiet hörde Enköpings SK i div 2 av sig och ville värva mig. Jag kom till ESK i januari 2021 och går gymnasiet här, NIU med inriktning mot fotboll.

– Under säsongen 2022 hörde BK30 av sig och erbjöd mig en plats i deras div 1 trupp. Div 1 lockade så jag bytte över till BK, säger Agnes Vilén och fortsätter:

– Under säsongen i BK30 blev det 2 seriematcher i div 1 och flertalet matcher i div 2 med BK30 utvecklingslag. 

Nu har du tagit steget över till VSK – vad fick dig att göra flytten?

– Jag tycker klubbens ambitioner är intressanta och det finns en målmedvetenhet i satsningen som jag gärna vill vara en del av. Som person är jag målmedveten och vill utveckla mitt fotbollsspelande och jag tycker att det finns en ambition hos föreningen och spelarna att göra en satsning uppåt.

– Sen upplever jag att tränarteamet är bra, jag har fått förtroende för Markus som tränare. Det finns struktur och ordning, vilket passar mig som person.

 Hur skulle du beskriva dig som målvakt?

– Jag skulle nog säga att jag är ganska så lugn som målvakt, det är i vart fall något jag strävar efter att vara. Min idé är att om jag visar lugn får mina medspelare förtroende för mig.

– Sen skulle jag vilja säga att jag är bra med båda fötterna. Till sist så är jag kommunikativ. Jag låter mycket och försöker styra och ställa från min position. Men lika mycket försöker jag pusha och peppa mina lagkamrater, säger burväktaren.

Om vi ser framåt mot kommande säsong – vad ska vi som tittar på matcherna förvänta oss av laget?

– Jag får börja med att säga att jag bara kommer vara med på vårsäsongen, sen åker jag till USA för att spela collegefotboll och plugga.  

– Vad gäller vårt spel skulle jag tro att vi som lag kommer att äga mycket boll och vara trygga med det. Vi kommer nog få se många fina anfall med många spelare involverade och sen förhoppningsvis en del mål. Av det jag sett så här långt och utifrån de spelare jag känner i laget tror jag på ett skönlirande lag som vill skapa målchanser.

Avslutningsvis – hur ser du på den kommande säsongen för din och lagets del?

– Min roll blir att bidra till så bra prestationer som möjligt – på planen om jag spelar och utanför om jag inte spelar. Man kommer höra mig peppa laget, även om jag inte spelar.

– Laget har en hög nivå i sig som det blir viktigt att få ut i varje match. Om vi lyckas med det tror jag att truppen håller för serieseger. Men det är tuffare i år med två nedflyttade div 1 lag som det gäller att ha bakom sig, konstaterar Agnes Vilén avslutningsvis. 

Vi hälsar Agnes välkommen till VSK och önskar henne lycka till!