Klart: Adam Padovan får lärlingskontrakt

Den 17-årige talangen visade framfötterna under fjolårssäsongen.
Nu belönas han med ett lärlingskontrakt.
– Det känns väldigt bra och inte minst kul att få chansen att ta nästa steg i VSK, säger Adam.

Adam Padovan spelade under 2021 i U19-laget med stor framgång. Nu får han chansen att utvecklas vidare i klubbens A-lagsmiljö. Vi tog ett snack med Adam för att höra hur han tänker runt sitt kontrakt.

Hej Adam och grattis till lärlingskontraktet.

– Tack så mycket. Det känns väldigt bra och inte minst kul att få chansen att ta nästa steg i VSK. Det kändes helt rätt att skriva på för VSK när jag fick erbjudandet av Herman (Ottosson).

Kan du berätta lite om din bakgrund som fotbollsspelare?

– Jag började spela fotboll i Skiljebo som åttaåring. Jag var också en sväng i Barkarö. Jag anslöt till VSK när jag var 13 och började spela i U13-laget. Nu spelar jag till vardags i U19-laget.

Hade du på känn att det var ett lärlingskontrakt på gång?

– Nja, jag har tränat mycket med A-laget på sista tiden så det var väl inte helt orimligt att det kunde komma på fråga. Herman kom efter en träning och ville få till ett möte, så då förstod jag att något var på gång.

Vad innebär ett lärlingskontrakt?

– Kontraktet jag skrivit på gäller för tre år och innebär att jag fortsatt tillhör P19-truppen men att jag förhoppningsvis kommer att träna mycket med A-laget framöver.

Vilken position har du och vad skulle du säga dina styrkor är som fotbollsspelare?

– Jag är högerback. Mina styrkor skulle jag säga är att jag är bra en mot en och att komma runt på kanterna när vi anfaller. Sen tycker jag att jag är bra på att ta mig ur motståndarnas presspel och bygga anfallen.

Herrarnas A-lag spelar inte med ytterbackar just nu, vad är din position i A-laget?

– Jag brukar få spela som mittback, vilket är något som jag gjort tidigare lite grann. Jag har även spelat som anfallare tidigare, säger Adam avslutningsvis.

Vi säger Grattis till Adam och önskar honom lycka till.