KidsBrandStore går in som huvudpartner för VSK Ungdom, bandy och fotboll!

Nordens största säljare för barn- och ungdomskläder KidsBrandStore kliver in och blir huvudpartner till VSK Bandy- och VSK Fotbolls ungdomslag. – VSK är den största föreningen i staden, säger försäljningschefen Peter Markstedt.

Sedan några år tillbaka har flertalet spelare för både VSK Bandy och VSK Fotboll fått jobb på deltid eller på heltid hos KidsBrandStore, ett unikt sätt att bidra till Sportklubben.

– Det bottnar någonstans i att vi vill hjälpa till. Det är inte lätt att kombinera att vara elitidrottsman och att jobba, vissa väljer att jobba 50-75% och vissa 100%. Det handlar om att vi vill bidra för VSKs bästa för att ge spelarna en möjlighet att kunna både jobba och att prestera på planen.

Nu utökar man samarbetet ordentligt genom att gå in som huvudpartner till ungdomslagen i båda VSK-föreningarna.

– VSK är den största föreningen i staden när det gäller fotboll och bandy, och de tär en anrik förening. Lägger man känslorna åt sidan så vill vi bidra till att det fortsatt är Västerås bästa klubb. I dagsläget kan inte bandyn, som är Mesta Mästarna, bli mycket större då man är den största bandyklubben genom tiderna. Fotbollen är på väg att bygga något riktigt stort så där ser vi en möjlighet att kunna bidra till att det ska bli så bra som möjligt.

Kopplingen mellan VSK och Peter Markstedt känner många till och VSK ligger fortsatt varmt om hjärtat för den forne storstjärnan.

– Självklart finns känslorna där, att kunna bidra till klubben som fostrat mig sedan barnsben. Sen har jag fått med mig mina andra delägare och det är viktigt att vi alla har varit på samma spår.

Sättet man väljer att synas och verka på runt ungdomslagen är en blandning av gammalt och nytt. Dels syns man på matchdräkterna men alla ungdomsspelare får dessutom ett VIP-kort.

– Att bara gå in och sätta upp en skylt eller liknande ger väldigt lite, man måste göra en flerstegsraket om man vill kalla det så. Vi har en idé som gynnar dels oss själva men även klubben. Vi vill synas på lagens matchställ, på deras laget.se-sidor men vi kommer även att dela ut VIP-kort där alla ungdomar kan handla med 15% rabatt hos oss.

Markstedt tycker att det är viktigt att lokala företag bidrar till staden på alla möjliga sätt. Därför har KidsBrandStore valt att fortsatt ha lager i Västerås och att stötta de lokala klubbarna.

– Rent lukrativt hade det kanske varit mer intressant att gå in i en storstadsförening där vi är väldigt starka med både fysiska butiker men också e-handel. Men vi känner att vi vill ge tillbaka något till klubbarna i staden vi bor i, säger Markstedt och fortsätter.

– Jag tycker att det är superviktigt att företag i och från Västerås gynnar staden. Vi vill inte flytta vårt lager dit det är billigare och ha robotlösningar, vi vill kunna bidra med arbetstillfällen i Västerås och i dagsläget är vi ca. 30 anställda i Västerås.

I VLT och andra medier har man kunnat läsa om att KidsBrandStore växer så det knakar, och man har inga planer på att lugna ned satsningen.

– Det har varit åtta hektiska år, tiden har bara sprungit iväg. Vi har haft nästan 100% tillväxt varje år. Vi ser ingen mättnadskänsla heller, vi ser att de närmaste 3-5 åren kommer vara minst lika hektiska. Vi är redan störst i norden idag men vi ska cementera den platsen, ingen ska ge sig in i junior- och ungdomsdelen där vi härjar. Vi ska vara nummer ett.

Kommentar från Michael Campese, Västerås SK:
– Det känns riktigt bra att kunna hitta ytterligare samarbete med KidsBrandStore. Peter med kompanjoner och anställda har hjälpt oss oerhört mycket det sista åren med att anställa spelare hos sig. Att vi nu ska hjälpa dem att växa via oss och samtidigt skapa fina möjligheter för våra aktiva att kunna handla hos dem känns riktigt roligt!
Deras resa är och har varit fantastisk och att Peter är stor VSKare vet vi alla och är tacksamma för, men nu handlar det om att levererar tillsammans.

Till er ungdomsspelare i VSK Bandy och VSK Fotboll, ni kommer att få korten utdelade från era ledare inom kort.

 

Dan Kiwii Persson