Efter matchen: Sandvikens IF

De kom (innehållandes en trupp med spelare tillbaka från skador), de såg, de segrade (stort). Om den Grönvita insatsen mot Sandvikens IF i helgen.

Det är ett fortsatt obesegrat VSK Fotboll efter matchen mot Sandvikens IF i helgen som slutade 5-0.
– Skönt att få spela match igen, eftersom vi var lediga förra helgen, tror jag att man kunde se det på oss spelare, att vi var taggade på match igen. Jag tycker vi hade ett väldigt fint passningspel, säger Karwan Safari som stod för det första målet i matchen.

Dagens andra kom från Simon Johansson som kyligt kunde sätta 2-0 efter en passning från Karwan.
När Emil Skogh blev fälld i straffområdet fick den Karwan återigen möjlighet att utöka ledningen.
– Jag tar straffen och skjuter i samma hörn jag sköt på samma målvakt förra året, berättar Karwan om situationen. Målvakten räddade, men Karwan kunde ta hand om returen.
– Det kändes riktigt bra för självförtroendet att göra mål.

Simon Johansson ökade ledningen för Grönvitt med sitt 2-0-mål. .
Situationen som gav straff till VSK – Skogh blev fälld i straffområdet.

Det var i minut 76 som Douglas Karlberg ersatte Karwan. Målskytten som nu är tillbaka igen efter skadan som uppstod i Turkiet. Efter några mindre på plan satte han det fjärde målet.

– Jag är i bra form nu, frisk och redo för mer spel. Det är otroligt kul att få vara med på planen igen! Jag älskar att göra mål och att få fira det tillsammans med grabbarna. Vi tar med oss en skön känsla i kroppen med mycket positiva saker i vårat spel. Många pusselbitar tycker jag faller på plats nu när säsongsstarten närmar sig, säger Douglas efter matchen.

Douglas Karlberg var återigen tillbaka i spel och gjorde 4-0 till Grönvitt.
Karwan Safari (bild från träningslägret i Turkiet).
Calle Svensson nickar in 5-0 till Grönvitt.

När slutminuterna närmade sig slog Stefan Batan en hörna som Calle Svensson enkelt nickade in. 5-0 till VSK.

Vad tar ni med er av den här matchen?
– Vi tar med oss att vi spelar exakt den fotbollen vi vill spela. Vi tröttade ut motståndarlaget genom mycket bollinnehav i första halvlek. Det var en väldigt stabil match och nu ser vi fram emot genrepet på hemmaplan mot Syrianska, avslutar Karwan.

Bilder: Åke Hedvall