Karl Gunnarsson klar för VSK Fotboll

Ängelholms FF centrala mittfältare Karl Gunnarsson har skrivit på för 3,5 år med Västerås SK och ansluter för spel efter sommaruppehållet.

Karl Gunnarsson, 18, har varit ett omskrivet namn under vintern då både Landskrona Bois och Helsingborgs IF har visat intresse för den unge talangen.

Men nu står det klart att det blir spel i allsvenskan med Västerås SK – men först till sommaren.

Enligt avtalet där VSK köper loss spelaren är klubbarna överens om att Karl Gunnarsson går klart gymnasiet under våren och ansluter till VSK efter det allsvenska sommaruppehållet.

– Att skriva på för VSK känns jättebra! Det har varit en fantastiskt bra kommunikation och plan från klubbens sida där det har varit tydligt hur man vill spela och hur jag kan bidra med det jag är bra på, säger Karl Gunnarsson.

– Jag fick mest upp ögonen för VSK förra säsongen då det gick väldigt bra i superettan, där deras sätt att spela även var spännande att kolla på.

Karl Gunnarsson, som är en tvåvägsmittfältare, inledde i lilla klubben Förslövs IF innan han tog steget till Ängelholms FF då han var 13 år. Han gick hela vägen genom juniorlagen innan genombrottet på seniornivå kom 2023 då han startade 25 av 30 matcher förra säsongen i Ettan Södra.

– Jag skulle beskriva mig själv som en energirik och kraftfull spelare som hatar att förlora.

– Det är klart att det kan bli en utmaning att spela för två lag samma säsong men ÄFF har något intressant på gång och det ska bli kul att vara en del av det en liten tid!

VSK:s manager Kalle Karlsson säger att man haft ögonen på Karl Gunnarsson en tid och agerade när Patric Åslund såldes till Djurgårdens IF.

– Vi ser Karl som en långsiktig ersättare till Patric Åslund. Vi får komma ihåg att Karl endast är 18 år och behöver tid, men han har väldigt intressanta egenskaper, han har box to box-egenskaperna och han är dessutom en smart spelare som jobbar hårt. Vi är säkra på att han kommer att ta nya kliv i vår miljö, säger Kalle Karlsson.