Jonas Hellgren förlänger med VSK

Efter ett år fyllt av skador och sjukdomar.
Eleganten på mittfältet – Jonas Hellgren förlänger nu sitt avtal med VSK.
– Jag är väldigt tacksam för den stöttning jag fått från alla och jag ska göra allt som står i min makt för att komma tillbaka i fullt slag, säger Jonas.

Jonas Hellgren – som haft maximal otur i år med skador. Notera skyddet på högerarmen som alltså var en spricka i båtbenet som sjukvården missade och som skapat stora problem för Jonas.

Jonas – du och sport- och akademichef Herman Ottosson har pratat med varandra och kommit överens om ett nytt avtal för dig, berätta.

– Det stämmer. Jag och klubben har haft diskussioner till och från sen i somras om framtiden och min rehab från skadan. Nu har vi kommit överens om att förlänga mitt avtal med sju månader fram till sista juni nästa år.

– Jag är jätteglad att jag får chansen av klubben att fullfölja min rehabilitering och se om det finns en chans att komma tillbaka till elitfotbollen för mig.

Det måste vara tufft med en sån skada (hälsena) och den långa rehab som det innebär

– Visst är det så. Det vore att ljuga om jag sa att det inte funnits stunder då jag funderat på om det verkligen är värt att försöka komma tillbaka. Men jag har upplevt en fin stöttning från klubben, supportrarna, alla i och runt fotbollen och inte minst från mina nära och kära. Det är en allvarlig skada och som tar lång tid att komma tillbaka ifrån och allt stöd har betytt och betyder mycket för mig när jag nu bestämt mig för att försöka komma tillbaka.

Det är inte bara din hälseneskada du drabbats av under den här säsongen – du har varit riktigt otursförföljd.

– Ja, det får man nog säga. Jag drabbades ju av gallsten i början av säsongen som höll mig borta. Sen drabbades jag av covid som tog ett bra tag att komma tillbaka ifrån. Efter det bröt jag armen (spricka i båtbenet). Den skadan missades av sjukvården men jag fick den innan hälseneskadan och led av den under ett bra tag. Sen kom då hälseneskadan – men det som varit värst är faktiskt armen som tog lång tid att få ordning på eftersom skadan inte upptäcktes direkt utan jag gick med sprickan länge och skadan förvärrades successivt. Jag tvingades till operation som inte blev helt lyckad då jag fick en nervskada som påverkar känseln i fingrarna.

Oj – vilket elände – men hur går det med rehaben för hälsenan?

– Det går bra och rullar på enligt plan. Om allt går som det ska är jag tillbaka i fullt slag i mitten av mars och kan var tillgänglig för match då. Jag kan konstatera att det är en klurig skada som tar extra lång tid att få ordning på då man felbelastar kroppen när man inte riktigt kan använda ena benet. Det leder till obalanser i muskulaturen som innebär att man får bygga upp sig från början, vilket så klart tar tid.

Avslutningsvis, vad är det du kan träna just nu?

– Just nu har jag kommit så långt att jag kan jogga och köra styrketräning och det kliar verkligen i mig att få börja göra mer och mer och kunna återvända till laget och fotbollen på allvar, säger Jonas som avslutning.

Vi önskar Jonas all lycka i hans fortsatta rehabilitering och vi säger Grattis till hans nya kontrakt med klubben.