Jahn inför Jönköping Södra: ”Vi ser fram emot uppgiften”

Michael Jahn i matchen mot Umeå
Foto: Åke Hedvall

Under söndagen ställs VSK Fotboll mot Jönköpings Södra borta på Stadsparksvallen. Vi kollade läget med Michael Jahn inför matchen!

Efter ett hektiskt spelschema har ni nu fått en veckas matchvila sen segern mot Umeå. Hur har det varit?
– Det är ganska kul med det hektiska spelschemat, vi gillar att spela matcher men jag tror det är bra för oss mentalt och fysiskt att få några dagars längre vila för att återhämta oss. Det har även gett oss större möjlighet att slipa på saker vi behöver utveckla i spelet.

Hur skulle du sammanfatta insatsen mot Umeå?
– Det kanske inte var den spelmässigt bästa matchen trots att vi blixtrar till ibland. Jag tror värmen tog ut sin rätt på samtliga så det avgjordes lite på det laget som orkade mest.

Du har fått en hel del speltid under den senaste tiden. Hur har det känts för egen del tycker du? 
– Det har varit väldigt kul och lärorikt. Det är några nivåer upp från var jag spelat innan men det känns som att jag kommer in i det och kan ta för mig mer och mer. Det var skönt att hålla nollan i den senaste matchen, det njuter man alltid lite extra av som back.

Ni har nu två segrar på de tre senaste matcherna, känns det som att ni är på rätt väg?  
– Förhoppningsvis är vi det. Jag kan tycka att vi har haft många bra insatser och jämna matcher där vi inte lyckats få med oss resultaten vi hoppats på. Men vi ser optimistiskt mot kommande matcher.

I morgon ställs ni emot Jönköpings Södra på bortaplan. Hur ser ni på den matchen?
– Det kommer att bli en tuff match, jag har inte exakt koll på vart de ligger i tabellen dock. Oavsett så kommer det krävas en del för att slå dem på bortaplan men vi ser fram emot den uppgiften!

Vad kommer ni behöva göra för att ta tre poäng? 
– Jag tror vi behöver ha en beslutsamhet och koncentration i båda boxar, kan vi göra det bättre än tidigare matcher så är vi på god väg. Utöver det gäller det som alltid att slita rejält ute på planen för varandra.

Hampus Lundskog