”Jag vill ha en reaktion från laget”

Efter förlusten i höstpremiären siktar VSK på att vända trenden borta mot serieledande IK Brage. – Jag vill ha en reaktion från laget, säger Johan Mjällby inför den tuffa matchen.

Förlusten mot Arameisk-Syrianska IF kom som en chock för laget, som haft en bra träningsperiod efter uppehållet.

– Vi är medvetna om att det inte var en insats vi kan vara nöjda med. Vi gjorde oss själva besvikna och vi svek supportrarna.

Nu väntar tuffast möjliga motstånd när serieledande IK Brage står på tur, på Domnarsvallen där Brage inte tappat en enda poäng den här säsongen.

– Vi känner till Brage väl. Vi tror att det blir en annorlunda spelbild mot matchen mot Arameiska, där vi var spelförande. Med serieledning och bra självförtroende i ryggen tror jag att Brage anser att de ska ha minst lika mycket boll som oss. Det gäller för oss att hitta rätt balans i laget för att få spela vår fotboll.

Balansen är något Mjällby tagit upp ett flertal gånger under säsongen och undertecknad ber honom gå in lite mer på hur han vill ha det och svårigheterna i det.

– Vi vill vara ett anfallande lag, men det får aldrig göra så att vi är i obalans och att motståndarna får stora områden att anfalla på. Vi har en tendens att bli långa som lag ibland och det skapar stora ytor för motståndarna. Vi har förändrat lite nu i och med att vi spelar med två anfallare, då gäller det för mittfältet att lära sig positionerna och att vi inte hela tiden kan gå i djupled.

Laget är inställda på en tuff match men Mjällby hoppas se en reaktion från laget efter förlusten senast.

– Jag vill ha en reaktion, att spelarna ger allt i löpkapacitet, vilja och en förståelse att motståndarna kommer ha stunder i matchen där de kommer att dominera bollinnehavet.

Filip Tronêt, Boris Ljevar och Koyar Salimi missar matchen på grund av skador. Carlos Gaete Moggia, Jonas Hellgren och Dylan Kosik är osäkra på spel och det är fortfarande ett frågetecken om Ilir Berisha hinner bli spelklar.

IK Brage – VSK Fotboll
Måndag 28/8 19.00
Domnarsvallen

Klicka här för att streama matchen >>>