”Jag är övertygad om att tjejerna inte kommer låta Norrby lämna Iver med poäng på söndag”

Lisa Hellenberg Foto: Bo-göran Lundqvist

Inför söndagens match hemma mot Norrby SK så har VSK spelat åtta matcher. Som Lisa Hellenberg tidigare nämnt så var bortaförlusten mot Enköping med 2-1 som blev vändpunkten. Tittar vi på statistiken så är det svårt att säga emot henne. De första fyra matcherna vann VSK två stycken och förlorade två stycken med en målskillnad på 10-9. Ser vi på de sista fyra matcherna så är samma jämförelse 4 vinster med en målskillnad på 21-2.

Förutsättningarna i toppen av tabellen är att Östervåla IF leder på 19 poäng, samma som Bele Barkarby FF. På tredje plats, bara en poäng efter, ligger VSK med 18 poäng.

Vi fick en pratstund med Lisa Hellenberg inför vårsäsongens sista match.

Hej Lisa!

– Hej!

Sedan sist så har ni spelat två matcher, en i serien och en DM match.
Om vi börjar med seriematchen så vann ni borta mot Gimo med 4-0 efter 0-0 i halvtid.
Från läktarhåll så såg det ut som att ni inte riktigt fick till det i första halvlek, men att ni tröttade ut dem och i andra halvlek kunde ni ifrån och vinna ganska klart, stämmer det med din bild av matchen?

– Jag känner att första halvlek var svårspelad och vi kom inte upp i bolltempo tillräckligt för att undvika dessa starka spelare, speciellt centralt.

– I andra halvlek skruvar vi upp bolltempot och tar oss snabbare till sista tredjedelen genom stora ytor på kanterna.

– Sedan såg vi snabbt att Gimo blev trötta redan efter 30 minuter så det var bara gasen i botten och få dom att behöva löpa så mycket som möjligt.

Till den matchen så hade du en annan startelva jämfört med vinsten mot Råsunda IS med 6-1, vad berodde det på?

– Vi har väldigt många spelare borta, skadade och sjuka just nu.

– Vi har tjejer som gjort det väldigt bra när de fått chansen och visat både på träning och i division 4 att de är redo. Väldigt skönt att som tränare ha den lyxen i en trupp.

Vi som följer er märker inte så stor skillnad på spelet även om det är olika startelvor, det måste kännas skönt att ha en sådan stor och jämn trupp?

– Ja, det är väldigt skönt såklart!

– Vi har haft tydliga roller för tjejerna och jobbat väldigt mycket med vårt arbetssätt och våra principer i spelet.

– Tjejerna har fått nöta sina rollbeskrivningar och kopplat dem till video för att det ska bli så enkelt som möjligt att gå in i en division 2 match och fixa det galant.

Senaste matchen var DM där ni mötte division 1 laget BK 30. Det blev förlust med 1-2 men ni stod upp mycket bra emot dem under stora delar av matchen, kan du utveckla hur du ser på den matchen?

– Jag tycker att vi stod upp bra mot ett topplag i division 1 och är otroligt stolt över tjejernas inställning och energi på planen.

– Som jag förväntade mig hade BK 30 en mer kontrollerad speluppbyggnad än vad vi kunna ha den här matchen, men med vårt intensiva presspel vinner vi ändå bollen högt upp i planen många gånger och har flera bra chanser.

– Vi pratar ofta om hur vi vill uppfattas och vara mot varandra och mot BK 30 visar verkligen tjejerna att VSK dam är ett LAG som lyfter varandra även i stunder när de är tufft.

Det var fyra spelare från vårt duktiga f.15 lag som var med i matchen: Tilda Hellén, Sally Messing, Klara Alvdö/Svensson och Ida Elofsson, vad kan du säga om deras insats?

– Alla tjejerna gör en grym match och med tanke på deras ålder är det fantastiskt att se dom klara av uppgiften på det sättet.

– Jag fokuserar alltid på spelarens styrka och att dom ska göra det dom är bra på så mycket som möjligt, och det är så häftigt att se dom våga använda deras spetskvaliteter mot ett så bra motstånd.

Högst upp: Klara Alvdö/Svensson, Ida Elofsson och i förgrunden Lisa Hellenberg och i bakgrunden Lise-Lotte Hjalmar. Nedan till vänster: Sally Messing och till höger Tilda Hellén Foto: Bo-Göran Lundqvist

På söndag är det dags för vårsäsongens sista match, och det är mot Norrby SK hemma på Iver Arena, klockan 14:00.
De är, precis som ni, nykomlingar från division 3. De vann ju faktiskt serien före er, vad känner du inför denna match?

– Jag är som vanligt extremt taggad och spänd inför matchen och är mer orolig över min höga puls än för själva matchen.

– Vi har bra koll på Norrby SK och jag är helt övertygad om att tjejerna inte komma låta Norrby SK lämna Iver Arena med poäng på söndag.

Till sist, nu hoppas vi på att många kommer till Iver Arena på söndag för att heja fram er till en seger, lycka till!

– Tjejerna tycker det är sååå peppande att se fans på matcherna och är alltid noga att få fram och tacka dem efter matchen med en applåd. Alla till Iver!