Jabir Abdihakim Ali om Allsvenskan: ”Bara roliga matcher”

Juletider och spelarna är lediga från gemensamma träningar. Vi tog ett snack med Jabir om hur han ser tillbaka på året som gått och hur han förbereder sig för och tänker runt nästa säsong.

Jabir Abdihakim Ali ser fram emot Allsvenskan.

Jabir, din första säsong i VSK är till ända, dags att sammanfatta lite upplevelser. Vi börjar med hur du upplevde det att komma till klubben för snart ett år sedan?

– Det var väldigt enkelt att komma till VSK. Jag smälte in i gruppen direkt, det är bra spelare och bra människor. Sen var det förstås lite uppförsbacke för mig i början med skador – men jag lyckades kämpa mig tillbaka och sen har det bara rullat på.

Om vi tänker på prestationer – hur tycker du att det har gått för egen del?

– Utifrån allt med skador och att vara ny i gruppen så måste jag ändå säga att det har varit en fantastisk säsong, både för mig och för laget.

– Under sommaruppehållet kunde jag köra mycket individuell träning och komma i form ordentligt. När höstsäsongen började funkade spelet riktigt bra, sen flöt allt bara på för mig.

När säsongen summerades stod ni som seriesegrare med avancemang till Allsvenskan som belöning – vad var det som gjorde att ni lyckades – tycker du?

– I grunden är det att det är en grupp med bra spelare som trivs ihop på och utanför planen. Tillsammans har vi kommit upp i en bra nivå och lyckats prestera som en grupp över hela säsongen. Sen måste jag så klart också nämna Kalle (Karlsson) och ledarstaben som gjort ett bra jobb med oss.

Nu är det träningsuppehåll med laget, hur ser dina dagar ut?

– Jag är hemma väldigt mycket med familjen, umgås med mina föräldrar och syskon. Utöver det tränar jag nästan varje dag med en individuell tränare och tar hand om de skavanker jag haft tidigare.

Nu blir det Allsvenskan nästa säsong – dina tankar runt det?

– Jag såg såklart spelschemat när det kom ut förra veckan och det känns som att det bara är roliga matcher vi ska spela. Det kommer bli kul och jag kommer njuta – en rolig utmaning för oss alla och det kommer säkert gå jättebra.

Vad kommer bli roligast?

– Det blir alla hemmamatcher. Mycket folk på plats, säkert fullsatt i många matcher – att få möta alla storlagen kommer vara väldigt kul.  Sen tror jag VSK kommer visa att vi kan prestera bättre än vad folk kanske tror att en nykomling kan klara av.

Avslutningsvis – hur många mål kommer du göra nästa år?

– Det är en mycket bra fråga, säger Jabir och skrattar – det återstår att se.  

Vi önskar Jabir lycka till kommande säsong!


Visst längtar du efter att se Jabir näta i Allsvenskan! Köp ditt säsongskort redan nu och säkra din plats på arenan till nästa års heta bataljer. Inget att tveka på – som Jabir säger – det kommer bara bli roliga matcher!