Isak Möller på provspel i Italien

Isak Möller i Parma-tröjan.

För några dagar sedan packade Isak Möller ihop en resväska, hoppade på flyget och tog sig ner till Italien. Anledningen? Provspel med storklubbarna Parma och SPAL. – Det är väldigt stort och jag känner mig tacksam för den här möjligheten, säger Isak från hotellet i Italien.

Möjligheten dök plötsligt upp. Parma söker en lång, vänsterfotad mittback. Där passar Isak Möller in perfekt, och det var bara att ställa in eventuella planer på påsklovet för en resa ner till Italien istället. Det var inte bara träningspass som väntade.

– Vi hann köra två träningspass på deras anläggning, sedan bar det av till Sicilien för en turnering.

Hur var det att komma in i hetluften direkt med en match?
– Jag var väldigt nervös, men när jag kom ombord på planet här nere så släppte det. Spelarna hjälpte mig in i matchen och jag höll fokus på det jag är bra på, sedan var det bara att köra.

Hur stor skillnad är det på spelet där nere jämfört med här hemma?
– Det är mycket fysiskt spel, domarna tillåter mer här och det blir nästan brutalt ibland. Många lag vill ara skjuta upp bollen och köra nickdueller, men Parma spelar snabbt och passningsorienterat.

Ytterligare någon dag väntar med Parma, sedan iväg för provspel i SPAL innan det bär hem till Sverige och Västerås igen, då med stor erfarenhet packad i väskan.

– Det jag kommer plocka med mest är det fysiska spelet och att man aldrig är nöjd. Tränarna och spelarna är aldrig nöjda, även om man gör en bra aktion så måste nästa aktion vara ännu bättre, annars har inte den tidigare aktion någon betydelse.

Vad ser du mer fram emot under resan?
– Lära känna mina medspelare ännu mer och plocka med mig nya erfarenheter.

Isak Möller under turneringen på Sicilien.

Dan Kiwii Persson