Intervju Albin Sporrong

Albin Sporrong är för tillfället utlånad till IFK Eskilstuna genom ett samarbetsavtal. Här berättar 20-åringen om hur det funkar i praktiken, hans insatser inledningsvis i Superettan och hans mål framöver.

Albin Sporrong, precis avslutat ett träningspass i värmen, hur kändes det?
– Det var kul att spela fotboll, riktigt varmt men vi har en bra plan att spela på, så vi ska inte klaga!

Du är för tillfället utlånad till IFK Eskilstuna genom ett samarbetsavtal. Hur ser hela det upplägget ut i praktiken?
– Jag kan representera båda klubbar och hoppa emellan. Inför matchen på AFC så spelade jag 90 minuter med IFK Eskilstuna på söndagen och sen spela jag på tisdagen med VSK. Jag tränar alla pass på förmiddagen här och sen kör jag eftermiddag med Eskilstuna när dom har träning, jag kör dubbelt om det krävs.

Du har medverkat i båda VSK:s matcher hittills. Två inhopp har det blivit där du gjorde en avgörande brytning i sista sekvensen mot AFC och sen blev det en assist senast mot Degerfors. Hur ser du själv på dina två inhopp?
– Det har gått ganska bra. Det är kul att få speltid, något jag inte fick så mycket av förra säsongen, så det är kul att vara med från start i år och bidra. Det är alltid kul att spela fotboll!

Du flyttades upp till A-laget inför den förra säsongen, hur tycker du att det har gått sen dess?
– Det har gått bra, utvecklingskurvan går uppåt! Det är kul att komma hit och träna och utvecklas varje dag. Jag känner verkligen att det är en bra miljö att vara i och jag blir bättre hela tiden.

Vad strävar du efter just nu?
– Jag strävar efter att vara så delaktig som möjligt för att kunna hjälpa laget att ta poäng. Sen strävar jag självklart efter att få ännu mer speltid, kanske få någon start och vara med i matchtruppen så mycket som möjligt för att kunna bidra när det gäller.

Hampus Lundskog