”Inte van att vara i den här situationen”

VSK förlorade hemmamatchen mot Carlstad United och efter matchen var både spelare och ledarstaben besvikna. – Jag är jättebesviken, vi har haft en bedrövlig start på höstsäsongen, säger Johan Mjällby efter gårdagsmatchen.

VSK såg ut att få en bra start på hemmamatchen mot Carlstad när Emir Smajic blev neddragen i straffområdet och domaren pekade mot straffpunkten. Efter en lång väntan, på grund av en felande vattenspridare, slog Karwan Safari straffen mot målvaktens vänstra hörn men fick se bollen räddas.

– Vi inledde bra och kontrollerade matchen till en början, men utan att komma in riktigt rätt. Det är någonting som inte stämmer, det finns ingen tilltro till vad vi gör. Vi har ett gyllene läge att göra 1-0 i och med straffen men tyvärr blir det inte mål där.

Istället fick Grönvitt se Carlstad utnyttja en offsidefälla och komma tre spelare mot Daniel Svensson i målet och sätta 0-1.

– Vi ställer offside men glömmer bort att man måste springa tills domaren blåser. Carlstad utnyttjar offsideregeln bra och gör ett rättmätigt mål. Det blev uppförsbacke och huvudet i sanden.

VSK har startat höstsäsongen med tre raka förluster, något som förvånar Mjällby.

– Jag är inte van att vara i den här situationen. Vi har haft en bedrövlig start på höstsäsongen som jag absolut inte hade förväntat mig eller trott med tanke på att vi fått in starka namn som gjort att gruppen blivit starkare och träningarna proffsigare, säger Mjällby och fortsätter.

– Det har gått tvärtom och det är jag som är ansvarig. Det har gått spikrakt ner med tre raka förluster. Spelarna underpresterar och fungerar inte bra ihop, det är möjligt att vi har övervärderat individuella kvaliteter. Nu måste vi kavla upp ärmarna och på med blåstället.

Mot Brage hyllade både spelare och Mjällby lagets prestation, trots förlusten, men den prestationen var som bortblåst mot Carlstad.

– Vi hade, konstigt nog, problem centralt där vi inta alls fick igång vårt passningsspel. Det är lite pojklagsstuk på oss nu med huvudet ner, många tillslag, istället för att spela enkel fotboll och ta ny position. Det är dags för mig, Thomas (Gabrielsson) och Leffe (Berg) som ansvariga att sluta med det och bli mer effektiva.

– När alla förväntar sig att vi ska vinna så kommer vi inte upp till rätt nivå. Idag har jag inte mycket att skylla på, vi bör göra det mycket bättre. Vi kommer inte alls upp i den nivå som krävs just nu, det är mycket tankar och mycket vi måste jobba på, avslutar Mjällby.

Dan Kiwii Persson