Inför: VSK Fotboll – IF Brommapojkarna

På måndag kväll så startar Superettan om efter landslagsuppehållet för VSK Fotbolls del då man ställs mot Brommapojkarna på Solid Park Arena. Grönvitt kommer till match med lite ledighet i ryggen inför slutspurten av Superettan där tre viktiga poäng står på spel mot ett nedflyttningshotad BP.

IF Brommapojkarnastår alltså för motståndet i måndagens match och har hittills haft en riktigt tung säsong. Man placerar sig efter 22 omgångar på en plats 14 i tabellen, där man håller sig ovan direkt nedflyttning på bättre målskillnad än Östers IF. Laget har endast tre segrar varav den senaste kom den 20/7 hemma mot Norrby IF. I den senaste matchen lyckades man få med sig 1-1 mot bottenkollegan Syrianska FC på Grimsta IP och Grönvitt åkte på en sur 2-1-förlust nere i Skåne mot Trelleborgs FF. För drygt två veckor sedan så valde BP att genomföra en förändring på ledarsidan i hopp om att säkra ett nytt kontrakt i Superettan och man valde då att plocka in en gammal BP-profil med VSK-anknytningar i form av Kjell Jonevret.

Senast VSK mötte BP var i premiären av Superettan där både vårvärmen och Grönvitt gjorde comeback när hemmalaget besegrades av Grönvitt på Grimsta IP med 2-1. Ska VSK lyckas följa upp det trevliga resultatet på bortaplan finns det förstås några spelare att se upp med i motståndarlaget. Poängbäst för BP är mittfältaren Dusan Jajic med meriter från seriekonkurrenten IK Frej samt allsvenska Hammarby IF. Jajic poängfacit hittills är 5 mål och 3 assist på 19 matcher. Bäst på anfallssidan är Albin Linnér med 4 mål och 4 assist.

Landslagsuppehållet gav Grönvitt lite välbehövlig vila då flera spelare har dragits med några enstaka skavanker och småskador. Till matchen mot BP får dock Sportklubben klara sig utan Jesper Florén och Ravy Tsouka som båda är avstängda p.g.a. för många gula kort. 

Dra åt den grönvita halsduken och kom ned till Rocklunda och Solid Park Arena för en klassisk höstmatch under strålkastarljuset mot klassiskt Superettan-motstånd. Avspark 19:00 måndag 16/9!

Text: Marcus Karppinen