Inför mötet med IK Frej: ”Vi är beredda”

I morgon lördag är det dags för hemmamatch igen. VSK Fotboll möter IK Frej med avspark klockan 16:00. Det är en laddad trupp inför morgondagens möte.

Tar man en titt i tabellen kan man se att VSK placerar sig för tillfället på plats 12 i tabellen med lika många inkasserade poäng medan IK Frej ligger på plats 11 med 13 poäng, alltså bara en poäng och placering före VSK. Det gulsvarta motståndet från Vikingavallen i Täby kommer till Solid Park Arena med en lätt uppåtgående trend med en stärkande 3-2 seger senast borta mot Degerfors IF. Målfarligast i IK Frej hittills den här säsongen är malmöpågen Melvin Frithzell som stänkt in fem bollar på tio matcher för de gulsvarta. I IK Frej finner vi också Hammarbylånet och f.d. VSK-spelaren Marcus Degerlund.

Senast VSK stötte på IK Frej var säsongen 2014 då båda lagen huserade i Division 1 Norra. Det var dock inga möten som fick någon med grönvita sympatier att dra på smilbanden då hemmamötet i juni slutade 0-1, varav returen på bortaplan i september slutade 3-2 till hemmalagets favör. IK Frej lyckades senare under den säsongen att knipa en andraplats i tabellen vilket resulterade i ett kvalmöte med Östers IF. Där lyckades man att skicka ner Öster i Söderettan och IK Frej har huserat i Superettan alltjämt sedan sitt avancemang 2014.

VSK kommer till lördagens match med ett oavgjort resultat från Örjans Vall i Halmstad från den förra omgången. Sportklubben jagar fortfarande den första trepoängaren på hemmaplan, där laget och inte minst tränare Thomas Gabrielsson är oerhört sugna på årets första seger på Solid Park Arena. Gabrielsson om matchen:

Är det någon utöver de långtidsskadade spelarna som kommer att saknas inför matchen och hur har träningsveckan varit?
-Utöver de långtidsskadade så saknar vi ingen spelare inför morgondagen. Träningsveckan har varit bra, äntligen har vi fått en hel sammanhängande träningsvecka innan match, det har varit tätt med matcherna hittills. Så det har varit skönt att få köra en hel träningsvecka.

Huvudtränare Thomas Gabrielsson.

 VSK siktar såklart mot säsongens första trepoängare på hemmaplan, vad blir nycklarna för att kunna besegra IK Frej?
-Vi har ett enormt stor fokus på vår egen prestation och vi kommer att vara väl förberedda inför matchen. Vi har scoutat vårt motstånd och är beredda. Men fokuset kommer förstås ligga på vad vi ska prestera på planen.

Med matchen mot IK Frej inräknad återstår det endast tre matcher innan sommaruppehållet, vad har varit det tuffaste hittills med återkomsten i Superettan?
-Det tuffaste skulle jag säga är den täta matchningen. Det är en skillnad mot Division 1 Norra där vi haft en match i veckan ungefär och då kunnat köra en hel sammanhängande träningsvecka. Men det är något som ni vår lära oss att hantera på bästa sätt.

Väderprognosen för morgondagen visar på solsken och sommarvärme. Ta med dig barnen till alla aktiviteter vi har för dagen och kom ner till Solid Park Arena! —> Köp din biljett här

Text: Marcus Karppinen