Inför Jönköping Södra IF – VSK Fotboll

I dag vänder serien och det är alltså dags för retur mellan J-Södra och Grönvitt. Laget spelade som bekant 2-2 på Solid Park förra veckan och möts nu på Stadsparksvallen. En eventuell tuff uppgift för Grönvitt som får klara sig utan Ilir Berisha och Filip Tronêt som är avstängda.

Bild: Alexander Arntsen

I dag åker Sportklubben ner till Vätterns södra strand för att ta sig an Jönköpings Södra IF i vad som huvudtränare Thomas Gabrielsson menar är en av säsongens tuffaste bortamatcher:
-J-Södra är starka på hemmaplan, det vet vi så det krävs åter igen en bra prestation från oss för att vi ska kunna få med oss poängen därifrån.

Att hemmalaget är starka på Strandvallen är heller ingen inbillning. Laget har bara förlorat en match på hemmaplan hittills den här säsongen och det skedde i hemmapremiären mot Halmstad BK med 0-1. J-Södra är ett lag med höga ambitioner som blandat och gett lite under vårsäsongen men har som nämnt varit väldigt starka på hemmaplan. Grönvitt kommer även att få klara sig utan försvarsgeneralen Ilir Berisha och anfallsesset Filip Tronêt som är avstänga pga. av sina gula kort. Detsamma gäller också för J-Södras kantspelare Alexander Jallow

I går kommunicerade Sportklubben ut att det är klart med att det blir den nuvarande U17-tränaren Markus Lindberg som kommer att assistera ”TG” framöver. Lindberg återfanns på bänken redan i den förra matchen och blir nu alltså en permanent del av tränarstaben.

Text: Marcus Karppinen
Bild: Alexander Arntsen