Inför GIF Sundsvall borta: ”Vi kommer bli prövade”

Det är bara en dryg månad kvar till seriepremiär. Fem matcher är spelade och en sjätte väntar i morgon fredag mot allsvenska GIF Sundsvall. Denna gång på bortaplan. 
–  Det är mycket bra motstånd, vi ser fram emot det, säger Joacim Gunnarsson. 

I morgon är det dags för årets första bortamatch, träningsmatch 6 av 7. Joacim Gunnarsson, assisterande tränare i VSK Fotboll kommenterar:
– Det ska bli spännande att se hur vi förhåller oss till sånt bra motstånd. Senast mötte vi ett lag från division ett (Carlstad United) och nu får vi se hur vi mäter oss mot ett lag som spelar i Allsvenskan. Vi kommer bli prövade i vad vi jobbat med hittils. 

Joacim Gunnarsson. Bild: Åke Hedvall

Fredagen innebär en heldag för laget. Tidigt på morgonen lämnar bussen Solid Park Arena och matchen spelas klockan 16:00. När serien väl är igång kommer det bli ännu fler långresor för laget. 
– Det är viktigt för oss att förbereda oss väl i bussen så vi kan prestera under matchen sen. Att åka iväg nu blir ett sätt för oss att komma in i ”lunket”, säger Joacim. 

Joacim Gunnarsson i mitten med huvudtränare Thomas Gabrielsson till höger.

Truppen är officiellt klar för 2019, med totalt fem nyförvärv plus uppflyttade juniorer. Försäsongen är en nyttig förberedelse inför säsongen:
– Det är viktigt att de nya killarna kommer in i truppen, att dem samspelar med ”den gamla” truppen, säger Joacim.

– När serien väl drar igång sen kommer det inte bli några nyheter för de nya killarna hur vi i VSK förbereder oss, alla kommer känna sig trygga i hur vi jobbar.

Det är nu en dryg månad kvar till seriepremiären. Det känns i luften. 
– Alla träningsmatcher är viktiga, men ju närmre seriestarten vi kommer, desto viktigare blir dem, säger Joacim. 
– Mycket av början på försäsongen handlar om att ge samtliga spelare tid på planen, men vi vill också se att vi är där vi vill vara i fotbollsspelet. Vi fortsätter att utveckla detaljer i vårt spel. 

Joacim är positiv inför seriepremiären mot BP, även den spelas på bortaplan. 
– Varje vecka blir vi bättre och bättre.

Heja fram Grönvitt!
Se matchen på Allstar med Grönvita supportrar i Västerås. Avspark kl 16:00.