Imponerade i första starten – drömmer om ny chans: ”Skulle vara väldigt roligt”

VSK Fotbolls senaste rookie imponerade mot Norrby. Nu hoppas Alex Douglas få chansen från start – igen. ”Det skulle vara väldigt roligt”, säger 20-åringen inför söndagens match.

Grönvitt säkrade Alex Douglas signatur i slutet av mars i år och efter fyra inhopp i superettan blev det äntligen en starttröja för backen/mittfältaren som är skolad i allsvenska Hammarby IF:s akademi.

Debuten mot Norrby IF för en vecka sedan gav höga betyg från tränarna.

– Det gick ganska bra men jag känner att jag har mer att ge. Jag utvecklas hela tiden, det känns positivt och jag trivs här, säger den sympatiske och ödmjuke numera före detta stockholmaren som har flyttat till Sveriges befolkningsmässigt sjätte största stad för att ta nästa steg i fotbollskarriären.

Frågan är om starka insatsen i Borås belönas med en startplats även i söndagens möte med Landskrona Bois (kick off 13.00).

Kalle Karlsson och Alexander Rubin testade olika uppställningar i lördagens 90 minuter långa matchförberedande pass på Iver Arena i Västerås.

– Vi får se vad tränarna kommer fram till. Jag hoppas få chansen från start igen. Det skulle vara väldigt roligt.

Grönvitt har flera frågetecken i truppen och nyförvärvet från Hammarby TFF har betydande erfarenhet från såväl mittfältet som backlinjen.

Var spelar du helst – om du får chansen?

– Jag känner mig bekväm på båda positionerna så det spelar ingen roll, säger Alex Douglas.

Landskrona Bois kommer till Iver Arena med en imponerande förlustfri svit och vände senast underläge mot serieledande Halmstads BK.

VSK Fotbolls förre spelare Filip Ottosson avgjorde med sitt 2–1-mål – med tio minuter kvar.

– Det blir tufft men vi vet att Landskrona har vissa brister. Vi har förberett oss för dessa den här veckan. Jag hoppas att vi kan få till det också under matchen.

Hur tror du att det går?

– Det var en riktigt bra lördagsträning av hela laget så det känns som om det kommer att gå bra, säger Alex Douglas.