I huvudet på en segerskytt dagen efter skrällen

Sakta men säkert börjar det nu sjunka in hos spelare, ledare och alla som följer VSK Fotboll att laget faktiskt lyckades slå Malmö FF på bortaplan i Svenska cupen och nu helt otippat gett sig chansen att vara med och slåss om förstaplatsen i gruppen.

Vi tog och ringde upp gårdagens segerskytt Simon Johansson för att höra hur han tänker och känner om gårdagens bragd.

Hur känns det dagen efter en sån skräll som ni fixade till igår?

– Det känns jättebra och det är en härlig känsla i kroppen. Livet som fotbollsspelare leker när man får till ett sådant resultat som vi fick mot en klubb med de resurser och spelare som Malmö FF har. Jag är verkligen stolt för det vi tillsammans åstadkom igår, säger Simon.

Ni kom hem sent i natt så jag har förstått att ni slapp träna idag. Men har du pratat med någon annan spelare idag om gårdagen?

– Jag har pratat med Sean (Sabetkar) idag och vi har skojat med varandra och frågat oss om vi verkligen slog MFF igår eller om det bara är något som vi hittat på. Vi vet inte riktigt var vi står mot lag som MFF, då det är väldigt sällan vi möter allsvenska lag i tävlingsmatcher och än mer sällan de allra bästa lagen i Allsvenskan. Det känns lite overkligt, konstaterar Simon och fortsätter:

Imorgon är det ny dag och då tränar vi igen och då får vi lägga det här bakom oss och blicka framåt. Det lär inte bli tårta på träningen utan snarare en genomgång vad vi gjorde bra och vad vi måste göra bättre till nästa match. Gårdagen var en bra dag på jobbet som vi tar med oss men nu ska vi börja titta framåt, säger Simon.

Det här är din 10:e säsong i VSK och du har spelat många matcher för klubben – hur rankar du den här segern?

– Det här är förstås en av topparna. Jag säger helt klart topp 3. De övriga där uppe är när vi gick upp i Superettan och premiärmatchen i SE mot Brommapojkarna.

Hur var det att spela matchen – var det mycket svårare än en vanlig seriematch i Superettan?

– Det är förstås en lite märklig känsla. Man har bara sett laget på TV, man har aldrig mött någon av spelarna i match tidigare och en del av spelarna ser man upp till, säger Simon.

Visst fanns det någon slags nervositet där i början av matchen igår i laget. Vi kom inte upp i vår normala standard direkt från start. Det blev lite avvaktande och vi gjorde inte de grejer vi är bra på direkt i matchinledningen. Vi märkte ju efter 10 minuter att det här funkar inte, vi måste spela oss in i det här för att ha en chans.

Så vi började våga mer och hittade tillbaka till grundtryggheten i vårt spel. Då gick det bättre och de blev mänskliga motståndare. Sen var det så klart en tuff match där vi var tvungna att göra allting väldigt noggrant för att lyckas. Men vi har en riktigt bra trygghet i laget där vi kan lita på varandra och på den idé vi har, så vi kände oss starka och lyckades med det vi ville göra på planen, sammanfattar Simon.

Berätta om ditt frisparksmål

– Jag har väntat på chansen att få ta en frispark i ett bra läge ganska länge nu. Vi har haft andra duktiga frisparksskyttar i laget som tränaren haft före mig på listan. Så är det, men jag har alltid vetat vad jag kan på den här fronten och nu har Thomas valt mig för den här uppgiften, säger Simon, som berättar vidare:

Det kanske låter konstigt men jag sa till min fru och till flera spelare i laget att om jag får ett bra frisparksläge mot MFF kommer jag att sätta bollen -och så blev det. Ibland är det bra med psykologi och positiva målbilder, konstaterar gårdagens segerskytt.

När jag intervjuade Kevin Custovic efter matchen igår sa han att du slog in en ännu snyggare frispark på träningen i lördags – stämmer det?

– Det stämmer faktiskt. Jag slog kanske 10 frisparkar efter träningen i lördags och den 10:e lyckades jag verkligen få till. Då avbröt jag och gick in i omklädningsrummet och tänkte att jag sparar känslan i den sparken till senare.

Nu återstår två matcher i gruppspelet i Svenska cupen – vad tänker du om dem?

– Vi har förstås ett bra läge att gå vidare till slutspel, men det återstår som sagt två matcher mot bra motstånd. HBK borta är svåra, det vet vi, även om det kanske är lite lättare när de tvingas spela på konstgräs som nu. Men de är bra och de vill säkert ha revansch för förlusten mot GAIS. Sen möter vi GAIS hemma och där vet vi att det alltid är jämna matcher, säger Simon.

Vi har inget att förlora och vi vill spela bra i de här matcherna och vissa att det som hände igår inte bara var ren tur eller något konstigt resultat. Vi vill visa fotbollssverige vad vi kan, så vi går in med glädje och tycker det här ska bli jätteroligt, avslutar Simon intervjun med att säga.