Läs mer..." />

I helgen spelades Fotbollens dag runt om i Västerås

Fotbollens dag är Västmanlands manifestation för fotbollen och det spelas matcher runt om i hela stan och har gjort det i hela 49 år. VSK Fotboll arrangerar pojkar 9 åringars spel ute på Skälby IP och nytt för i år även Parafotboll i två olika klasser.

Alla som spelat fotboll i Västmanland har något minne från fotbollens dag, matchen man vann på flest gjorda hörnor eller den regnsjuka planen där bollen inte rullade. Ofta minns man dem med ett leende på läpparna.
-Det är ett 40-tal lag på plats idag och vi förväntar oss över tusen personer på plats säger Saban Delic, tränare i VSK pojkar födda 2010 samtidigt som övriga teamet kollar så att grillar förbereds och kaffet är kokat.

Nytt för i år ute på Skälby är Parafotbollen. Sedan Romfartuna United startade har flertalet lag tillkommit och är ett härligt inslag i Fotbollens dag.

En förväntansfull Martin Alsholt har dragit på sig nummer 10 i Arosstadens Parafotbolls lag inför öppningsmatchen mot IF Pluss från Köping. Martin jobbar även som funktionär på VSK Fotbolls hemmamatcher. Det blir en tuff och jämn match med mycket fin fotboll.

Mycket glädje på Skälby IP denna dag och förhoppningsvis är nya minnen från dagen skapade för alla deltagarna.