”Hösten första seger!”

VSK Fotboll lyckades att följa upp vårsäsongens 2-0 seger i Göteborg med att vinna med samma siffror på Solid Park Arena. En skön 2-0 seger för Grönvitt som i och med segern lyfter i tabellen. Segern var höstsäsongens första, målskyttar för VSK var Filip Tronêt och Emil Skogh.

Det märktes från start att det var två lag som gick in i matchen med en tydlig inställning och vilja om att vilja inkassera tre poäng. Både VSK och ÖIS hade en del chanser och VSK spelade emellanåt ett fint och böljande anfallsspel, kryddat med sylvassa omställningar på ytterkanterna. Och det var just en sådan omställning som gav Grönvitt ledningsmålet efter att man snabbt ställt om efter att erövrat bollen tillbaka efter en hörna från bortalaget. Petar Petrovic kunde elegant friställa Filip Tronêt i ett 2-mot-1 läge som inte gjorde några misstag med målvakten. 1-0 i matchminut 24. Örgryte saknade inte möjligheter till att göra mål då farlige Gustav Ludwigson stod för flera fina aktioner på planen men VSK spelade mycket kontrollerat i försvarsspelet.

Den andra halvleken rullade på likt den första där VSK kunde spela kontrollerat med sin ledning. Men i den 68e minuten så kunde inbytte Emil Skogh mycket elegant placera in 2-0 efter att fått gott om tid på sig i straffområdet. Grönvitt visade på en stark beslutsamhet och vilja till att hålla bortalaget stången, där till exempel matchens lirare Dennis Persson avstyrde ett friläge för ÖIS med en perfekt glidtackling i eget straffområde. I matchminut 85 hettade det till rejält då bortalagets Simon Nilsson sparkade till Jesper Florén efter en närkamp och fick synda det röda kortet direkt. I och med utvisningen blev det aldrig något riktigt tryck i ÖIS forcering i att försöka reducera utan VSK spelade lugnt och behärskat. I och med segern lyfter VSK i tabellen till plats 9 med 24 poäng, samma som kommande motståndare Halmstad BK men med bättre målskillnad.

Nästa match är alltså på lördag 13:30 på Solid Park Arena, då nämnda HBK kommer på besök.
Dessutom är det fri entré tack vare våra fina partners.