Hörnmålen gav VSK tre poäng

VSK gick segrande ur bortamatchen mot Nyköpings BIS med 2-0 efter två hörnmål. VSK tvingades dock till ett skifte i startelvan efter att Emir Smajic skadat sig under uppvärmningen. – Jävligt skönt med tre poäng och en stark insats från laget, säger Ilir Berisha efter matchen.

I den tolfte minuten fick VSK en högerhörna som Alex de Carolis tog hand om. Han hittade Ilir Berisha som kom högst och nickade in 1-0 i bortre hörnet, Berishas första mål i VSK-tröjan.

– Skönt att få göra mål men det spelar ingen roll vem som gör målen egentligen. Vi är starka på fasta situationer idag och det känns skönt.

En dryg kvart in i den andra halvleken kom nästa mål på en högerhörna, nu hittade Alex de Carolis boll fram till Rinor Nushi som nickade in 0-2, också det Nushis första mål i VSK. Det var tänkt att Rinor skulle starta på bänken men när Emir Smajic fick känning i en ljumske fick Rinor chansen från start. Efter VSKs 2-0-mål kontrollerade man matchen.

– Vi stod tajt ihop med lagdelarna idag, avvaktade och hade bra kontroll över hela planen och det är därför Nyköping inte skapade så mycket. I första försökte vi kontra och i andra hade vi mer kontroll på matchen, speciellt efter 2-0-målet.

Ilir blickar fram mot nästa match, hemmamatchen mot Sollentuna FF måndagen 18/9, och han tror att laget tar med sig mycket från matchen idag.

– Det är en stark insats och alla jobbade ihop. Vi hade mer tålamod, spelade runt, inväntade rätt lägen och försökte straffa dem.

Nyköpings BIS – VSK Fotboll 0-2 (0-1)
0-1 (12) – Ilir Berisha
——————————————————
0-2 (61) – Rinor Nushi

Varningar
Nyköpings BIS: Ethan Gage
VSK Fotboll: Carlos Gaete Moggia, Jonas Hellgren, Dylan Kosik

VSK Fotbolls lag mot Nyköpings BIS:
Daniel Svensson
Mathias Benker
Ilir Berisha
Calle Svensson
Alex de Carolis (86)
Carlos Gaete Moggia
Simon Johansson (91)
Jonas Hellgren
Emir Smajic
Karwan Safari
Dylan Kosik (78)

Bänken:
Alexander Lundin (mv)
Robin Blommé (86)
Fredrik Lundqvist (91)
Rinor Nushi
Allan Kosik (78)

Nästa hemmamatch:
Måndag 18/9, 19.00, mot Sollentuna FF

Publik:
294
 

Dan Kiwii Persson