Läs mer..." />

Herman Magnusson: ”Vi är fit for fight”

Med bara timmar kvar till premiär i allsvenskan fick vi en pratstund med VSK Fotbolls försvarsgigant, Herman Magnusson.

Snart dags för premiären, hur är känslan?
– Den är jättebra, vi har haft lite småskavanker men nu är nästan alla tillbaka. Vi är väldigt laddade och känner oss helt fit for fight. Det ska ju bli en jättehäftig upplevelse, majoriteten i laget har inte upplevt något liknande förut.

Det har varit en lång försäsong, med blandade resultat, hur skulle du beskriva den?
– Generellt sett bra. Vi började riktigt bra mot Hammarby och även första 40 minutrarna mot Mjällby, innan vi fick utvisningen. Men efter det har det varit lite mer upp och ner. Vi har mött lag som på pappret är lite sämre och har då fått möta lag med mer lågt försvarsspel och har haft lite svårt att ta oss igenom det. Men sett över hela försäsongen ändå bra, vi har ju haft flera nya in i truppen och tycker att alla kommit in bra i det.

Det är över 36.000 biljetter sålda till matchen, och det väntas många tusen VSK-supportrar. Hur känns det att spela en match inför så mycket folk?
– Det är ju en häftig upplevelse. Vi fick lite försmak när vi mötte Hammarby i cupen. Bland annat märker vi att det är utmanade att kommunicera på planen. Nu kommer det vara nästan dubbelt så mycket publik på den här matchen, så det kommer vara ännu svårare att höra varandra.

Hur hanterar man det då med kommunikationen?
– Man får vara tydlig i sin kommunikation, sen ta tillfällen vid till exempel spelavbrott att snacka ihop sig. Det är ju lika för båda lagen!

Till sist, du har ju ditt ursprung i Stockholm, kommer du ha mycket vänner på plats på Friends Arena på måndag?
– Ja det är många som kommer, vissa kommer för att följa mig, medan vissa är där för att de håller på AIK.

Du får se till att ni vinner matchen så de som håller på dig går därifrån gladast!
– Precis, vi ska göra allt vi kan för att det ska bli så!

Biljetter

Kom ihåg att köpa era biljetter till matchen. Igår fanns det färre än 400 biljetter kvar på bortasektionen. Biljett köper ni HÄR.

Glöm inte heller bort att köpa biljett till hemmapremiären mot Elfsborg, det gör ni genom att klicka på länken HÄR

Läs om vår nya familjeläktare när du ska boka din biljett till familjen – vår nya trevliga sittplatsläktare med billigare biljetter.