Här är VSK Fotbolls nya lagkapten

Ilir Berisha i säsongens matchtröja.

Tor-Arne Fredheim och övriga tränarteamet tillsammans med sportsligt ansvarig i styrelsen har nu tagit ut VSK Fotbolls lagkapten 2018. Bindeln kommer bäras av Ilir Berisha. – Det kommer bli en ära att bära bindeln, säger Ilir Berisha.

Under måndagen hade VSK en fullspäckad eftermiddag som inleddes med lagfotografering och spelarprofilfotografering. Därefter genomfördes ett träningspass på 90 minuter och efter träningen stod teori på agendan med bland annat grupparbeten.

I samband med aktiviteterna kring dagen presenterade TAF sin lagkapten för säsongen 2018, Ilir Berisha.

– Det känns bra och jag ska göra mitt bästa med att leda laget. Det är ett beslut som tränarteamet tagit och en uppgift jag gärna tar, men jag skulle säga att vi har jäkligt bra ledare i mig, Calle (Svensson) och Boris (Ljevar).

Ilir är lagkapten, med Calle och Boris som vice lagkaptener. Tre personer med mycket erfarenhet. Ilir tycker inte att man ska ändra på sig bara för att man får bära kaptensbindeln.

– Man ska helt enkelt vara sig själv. Man ska inte få hybris och tänka att man är någon, det handlar om att få leda gruppen och hålla gemenskapen.

Att få vara lagkapten för Västerås SK, hur kommer det att kännas?

– Det kommer bli en ära att bära bindeln. Det är ett förtroende tränarna gett mig och ett förtroende som jag ska ta och göra mitt bästa.

TAF berättar om valet av Ilir Berisha som lagkapten.

– Han är ett föredöme, har båda fötterna på jorden, är lugn och sansad. Alltid positiv och peppande och en man kan luta sig mot. Det är många aspekter och både Calle och Boris är jätteduktiga i de avseende också så det har varit jämnt skägg vem vi ville ha som förste kapten.

Vad säger du om den trio i Ilir, Calle och Boris som nu kommer leda VSK Fotboll ute på planen?

– Jag sa det tidigare till spelarna att det är många andra här som också är ledare och som är väldigt duktiga på att peppa. Sammantaget med allt det som krävs med att vara lagkapten så är det de här tre som vi tycker står för det.

 

 

Dan Kiwii Persson