Här är vinnarna av titeln Årets spelare/ledare 2023

VSK Fotbolls styrelse har under många år delat ut titeln Årets spelare till den spelare i herrlaget man upplevt mest gjort sig förtjänt av den. I takt med att klubbens verksamhet har utökats finns nya Årets spelare och ledare i fem kategorier. Här är vinnarna för 2023!

I samband med dagens träningsmatch mot Djurgårdens IF presenterade ordförande Magnus Breitholtz 2023 års vinnare som Årets spelare/ledare i fem kategorier. Vinnarna fick ett personligt pris samt en inteckning i respektive kategoris vandringspris.

Motiveringar Årets spelare/ledare VSK Fotboll 2023 

Herr 

Frédéric Nsabiyumva 

Frédéric Nsabiyumva 

Freddy var under säsongen den stora härföraren i herrlagets så framgångsrika trebackslinje och var därmed en starkt bidragande faktor bakom avancemanget till Allsvenskan.  

Freddy är en lika viktig ledare på som utanför planen, på träning som på match. En spelare som alltid gör sitt yttersta för laget och som med sin professionella inställning är ett föredöme, inte bara för de andra spelarna i herrlaget, utan för alla som är verksamma i föreningen.  

Freddy representerade under 2023 återigen Burundis landslag, bl.a. i kvalet till Afrikanska mästerskapen (AFCON), där han i matchen mot Kamerun fick bära kaptensbindeln. 

Dam 

Elin Antonsson 

Elin Antonsson

Elin är lagets stora pådrivare och informella ledare som med sin uppoffrande spelstil och sina outtröttliga löpningar vunnit publikens hjärta.  

Elin är den stora målskytten och den givna idolen för alla unga tjejer i VSK. En riktigt bra representant för VSK Dam helt enkelt.  

Akademi pojkar 

Prefida ”Peppe” Mussem 

Prefida ”Peppe” Mussem

Att träffa ”Peppe” i korridorerna ger alltid energi. Han är en person som ständigt är positiv och sprider glädje omkring sig. Han älskar utmaningar, strävar alltid efter att göra sitt bästa och stöttar sina lagkamrater i med- och motgång. 

Prefida anslöt till U15 inför 2023 och fick snabbt mycket förtroende av spelare och ledare. Under året fick han bära kaptensbindeln, tog stora steg i sin utveckling och tog raskt klivet upp i U16.  

Prefida lever efter våra värdeord Glädje-Ansvar-Gemenskap och bidrar starkt till vår akademis kvalitet och sammanhållning. Han är därmed en utmärkt ambassadör för VSK Fotboll. 

Akademi flickor 

Freja Magnusson 

Freja Magnusson

Freja är konstanten i VSK F17. Alltid på plats till träning och match, fullt fokuserad och beredd att ge extra för sig själv och för laget. 

Freja har nära till skratt men ställer samtidigt stora krav på sig själv och utmanar sin omgivning till att utvecklas och anstränga sig. 

Freja blev under hösten 2023 belönad för sitt slit när hon fick göra blågul debut i landslagets regionalläger. 

Ledare 

Christian Dahlqvist 

Christian har med sitt stora engagemang och förmåga att utveckla såväl människor, spelare som lag haft en starkt positiv inverkan på hela akademins verksamhet. 

Christian är en person som alltid sprider glädje omkring sig och som är mån om att göra sin omgivning bättre. Han lägger ner otaliga timmar på att stötta andra team, spelare och lag i hela klubben. Genom att varje dag verka utifrån föreningens värdeord Glädje-Ansvar-Gemenskap är Christian en utmärkt förebild som ledare i VSK Fotboll. 

Vi säger stort Grattis till vinnarna!