Här är skadeläget i truppen inför träningsmatchen mot Hammarby IF

VSK Fotbolls ställs mot Hammarby IF på onsdagseftermiddagen och det saknas sju spelare för VSK inför matchen. – Det blir mycket pusslande, säger Tor-Arne Fredheim.

VSK ställs mot ett Hammarby som i helgen slogs ut ur Svenska cupen. På förhand tror TAF att fokus blir att vänja sig med det höga tempot.

– Det positiva är att vi får till en till tuff match efter AFC och Brage. Det är bra att vi får vänja oss vid högt tempo, både i försvarsspel och anfallsspel. Vi behöver vara beredda på aggressiv press när vi har boll och vi behöver vara noga med hur vi sätter press så vi inte blir bortspelade.

VSK Fotbolls trupp är skadedrabbad och här nedan kommer en sammanställning och kommentar från TAF kring varje spelare som nu sitter uppsatta på skadelistan.

Boris (Ljevar) var sjuk förra veckan och är tillbaka i lätt träning, han är aktuell för spel men inte för från start.

Moggia (Carlos) har genomfört ett fotbollspass efter sina ljumsk- och höftproblem, det är lite tidigt för honom att gå in i match redan imorgon. Han behöver träna upp sig en vecka, så han fortfarande borta men är på väg tillbaka.

Robin (Blommé) känner sig bättre och bättre. Vi räknar med rehab veckan ut för att förhoppningsvis börja sakta.

Botchey (Dennis) har knäproblem och missar matchen.

Emir (Smajic) röntgade sitt knä i helgen och vi får svar under morgondagen. Det är en befarad meniskskada, det är därför vi valt att röntga knäet.

Karwan (Safari) har två veckor kvar innan han kan gå in och träna fotboll överhuvudtaget, han har inte tränat fotboll alls i år. Det är en lång väg att vandra för honom, men han jobbar med uthålligheten och rehab.

Tronêt (Filip) har fått nya inlägg till sina skor som vi hoppas ska hjälpa hans hälproblem. Han har tränat två pass men det är lite för tidigt att säga hur det kommer att se ut för honom. Han har jobbat på bra uthållighetsmässigt så det kommer vara lite kortare väg tillbaka, men han har varit borta väldigt länge.

Simon (Johansson) fick ett genomtramp mot AFC och har brottats med det. När vi körde inomhus i torsdags fick han ett till genomtramp, honom måste vi rehaba hela veckan så han är inte användbar för imorgon heller.

Träningsmatch
VSK Fotboll – Hammarby IF
Onsdag 7/2 16.15
Solid Park Arena
FRI ENTRÉ!

Dan Kiwii Persson