Han vill göra fotbollen till en folkfest för hela Västerås

Snart ska det för första gången på 27 år spelas allsvensk fotboll i Västerås. Johan Immelgård, ny drift- och eventchef på VSK Fotboll, är mannen som ska se till att matchdagarna blir minnesvärda upplevelser för både fansen och staden.

Johan Immelgård – VSK Fotbolls nya drift- och eventansvarige.

Med 20 års arbete inom hotell- och restaurangbranschen, alltifrån diskare till hotelldirektör, och gedigen erfarenhet inom försäljning, hospitality och service, har Johan Immelgård byggt upp en stark resumé. Han har arbetat med event på olika arenor och som konferencier.

Johan Immelgård har även flera års erfarenhet från föreningslivet i Uppsala där han arbetat tillsammans med Uppsala Basket, Sirius Fotboll och senast Almtuna Hockey.  Hans ansvarsområden har varit marknadsföring, sponsorsamarbeten och matchevent.

Nu blir han heltidsanställd som drift- och eventchef på VSK Fotboll. Inledningsvis blir Johan Immelgårds fokus att få arenan redo för den kommande Allsvenska säsongen.

– Hela klubben arbetar hårt för att få godkännande från Svensk Elitfotboll för att få spela allsvensk fotboll på Hitachi Energy Arena. Jag vet att det är många som längtat efter det här och vi vill att upplevelsen ska bli så bra som möjligt för alla västeråsare som tar sig till Rocklunda, säger Johan Immelgård.

Just nu byggs nya läktare som gör det möjligt för VSK Fotboll att ta emot över 9000 på Hitachi Energy Arena. Dessutom förbättras faciliteterna. Det byggs om och till för förbättrade försäljningsmöjligheter och stärkt trygghet.

Johan Immelgård betonar vikten av att steppa upp för att möta de ökade förväntningarna från fans och sponsorer i Allsvenskan.  

– Arrangemangsmässigt är steget rätt litet från division 1 till Superettan. Allsvenskan är något helt annat. Vi behöver verkligen lyfta oss om vi ska leva upp till förväntningarna. Vi strävar efter att skapa en trygg och glädjefylld folkfest vid varje match. Det är viktigt för oss att erbjuda en fantastisk upplevelse för alla åskådare, säger Johan Immelgård.

Med en stark vilja att göra varje match till en folkfest och fylla arenan till bristningsgränsen, ser Immelgård fram emot att se VSK etablera sig i Allsvenskan och bli en långsiktig kraft inom svensk fotboll.

– Vi har höga krav på oss själva och kommer att vara väl förberedda för den utmaning som ligger framför oss. Jag ser fram emot att få vara med att skapa många magiska stunder tillsammans med VSK Fotboll under den kommande säsongen, säger Johan Immelgård.

I samband med att klubbchefen Patrik Lundstedt nu kliver av som klubbchef kommer Johan också att få ett utökat ansvar för den vardagliga driften i klubben.

– Jag kommer ha ansvar för den dagliga driften i klubben fram till något annat beslutas av styrelsen. Det är förstås kul att bli tillfrågad och få chansen att leda klubben. Det är med stor ödmjukhet jag tar mig an detta uppdrag och för mig personligen spelar det inte så stor roll – jag jobbar där klubben tycker jag gör störst nytta, säger Johan Immelgård och avslutar:

– Min erfarenhet av att ha lett ett antal organisationer genom yrkeslivet kommer väl till pass nu. Det är tråkigt att Patrik slutar men nu tar vi nya tag och jag och alla som jobbar i klubben kommer ha stenhårt fokus på här och nu och se till att allt blir så bra det bara kan inför att vi sätter igång den allsvenska och övriga lags säsonger.