Grönvitt vinnare i premiären – efter dubbla mål av Miguel Sandberg: ”Börjat försäsongen väldigt lovande”

VSK Fotboll fick storstryk borta mot IFK Norrköping för ett år sedan. I dag blev det 2–0 till Grönvitt – efter två mål av Miguel Sandberg. ”En gedigen insats”, säger managern Kalle Karlsson om premiären.

Lagkapten Simon Johansson stod för en solid insats i matchen mot IFK Norrköping och aspirerade på titeln som matchens lirare.

NORRKÖPING. IFK Norrköping tog emot VSK Fotboll på Platinumcars Arena i början av februari 2022 och vann med komfortabla 4–0 i det årets försäsongspremiär.

Men nu blev allsvenska laget nollat.

Grönvitts herrlag vann – välförtjänt.

– Skönt att vara igång och kul att få börja med att vinna även om det bara var en träningsmatch. säger Kalle Karlsson till klubbmedia efter 2–0-segern.

VSK startade imponerande och redan efter 35 sekunder var Miguel Sandberg nära att göra första målet inför 1 152 besökare.

Sedan blev det en kavalkad av lägen för Grönvitt.

– Det var en gedigen insats av oss. Framför allt en bra första halvlek.

Daniel Ask var framme i åttonde minuten, i 14:e var en kombination mellan David Burubwa, Simon Johansson och Simon Gefvert ytterst nära att resultera och i 20:e fick David Burubwa en gyllene möjlighet efter Simon Gefverts precis framspelning.

Miguel Sandberg gav Grönvitt ledningen efter att ha tunnlat en blåvit spelare och bollen touchat en IFK-back och ställt målvakten Wille Jakobsson.

David Burubwa sköt en projektil precis utanför vänstra stolpen efter knappt en halvtimme och några minuter senare var ”Burre” dessutom involverad i dubbelchans.

– Jag tycker att vi kommer rätt i försvarsspelet och får många bollvinster. Med lite mer skärpa hade vi gjort något mål till, säger Kalle Karlsson.

En annan VSK-spelare som visade framfötterna var försvararen Alex Douglas som i dag återfanns på vänsterpositionen i trebackslinjen.

I början av andra halvlek ökade Miguel Sandberg på till 2–0 för VSK efter ett fint samarbete med hårt arbetande och kreativa David Burubwa.

– Kul för Miguel att få göra mål. Han har börjat försäsongen väldigt lovande och gjort många mål på träning. Vi har sagt åt honom att vara på plats i boxen oftare och i dag var han där och gjorde det där enkla måltjuvsmålet.

IFK Norrköping växlade upp efter pausen med ett mer namnkunnigt lag, pressade högre upp i banan och tvingade Anton Fagerström att göra en spektakulär räddning.

Men precis som i Superettan i höstas var VSK:s defensiv stabil och Frédéric Nsabiyumva var en jätte när IFK Norrköping jagade mål.

– I andra halvlek hade vi en lite sämre period när vi genomförde en del byten men vi stod emot bra, säger Kalle Karlsson som tillsammans med assisterande tränaren Alexander Rubin lät 19 spelare vara med i försäsongens inledande match.

Grönvitt har hemmapremiär på Iver Arena i Västerås lördag 4 februari (15.00) mot nya allsvenska laget Brommapojkarna.

FOTNOT. Du hittar filmade intervjuer med lagkaptenen Simon Johansson och backen Alex Douglas i VSK Fotbolls sociala medier.

IFK Norrköping–VSK Fotboll 0–2 (0–1)
Målen: 0–1 (25) Miguel Sandberg, 0–2 (54) Miguel Sandberg.
Hörnor: 4–4 (2–3).
Varning, Norrköping: Andri Lucas Gudjohnsen. VSK: –
Domare: Mohammed Al-Hakim, Köping.
Publik: 1 152 (på Platinumcars Arena, Norrköping).

Så spelade VSK Fotboll:
Målvakt: Anton Fagerström.
Backlinje: Umit Aras (64), Frédéric Nsabiyumva, Alex Douglas.
Mittfält: Simon Gefvert (64), Daniel Ask (79), Olle Edlund (64), Patric Åslund (71).
Anfall: David Burubwa (64), Miguel Sandberg (71), Simon Johansson (71).
Ersättare: Anders Hellblom (64), Alex Lindelöv (64), Herman Magnusson (64), Adam Padovan (64), Jaheem Burke (71), Martin Gambos (71), Max Larsson (71), Hugo Björk (79), Daniel Tegermark Svensson (målvakt).