Grönvitt utslaget ur cupen: ”Inte tillräckligt bra”

Trots en stor anstormning på slutet lyckades inte VSK vinna mot GIF Sundsvall utan fåra nöja sig med 1-1 och därmed se sig utslagna ur Svenska cupens grupp 7 där Mjällby var det lag som tog sig vidare till kvartsfinal efter 1-1 mot Hammarby.
– Vi var inte tillräckligt bra över 90 minuter, säger manager Kalle Karlsson efter matchen.

En bra första period av VSK under första delen av första halvlek mattades snabbt av och gästerna åt sig in i matchen och tog stundtals över den under första halvleken.

– Vi började bra första 10, men sen avtar det och vi kom ner för mycket i tempo. Vi får ju ett snöpligt mål emot oss som mycket väl kunde ha varit frispark för Mikael Marques, fortsätter Kalle Karlsson.

Så var det. I minut 24 kommer Johan Bengtsson i en duell med Mikael Marques och tar sig tufft förbi hemmaförsvararen och kan fint lägga in 0-1 bakom en chanslös Anton Fagerström. Domaren valde att fria och istället dela ut ett kort till Marques för protester.

Allsvenskan 2024: Köp årskort – VSK Fotbolls hemmamatcher

Halvleken fortsätter i ett ganska lågt tempo och VSK har svårt att skapa chanser.

I andra halvlek så lyfter VSK spelet nästan omgående. Kvitteringen hängde i luften när sedan Ibrahim Diabate kunde sätta kvitteringen efter en fin passning från lagkaptenen Simon Johansson.

– I andra halvlek så vrider vi upp tempot och efter kvitteringen så pumpar vi på och skapar flera chanser för att göra både ett och två mål. Men kanske inte fyra som det krävdes för att ge oss en chans att gå vidare, hävdar Kalle Karlsson.

När domare Erik Mattsson blåser i pipan så slutar årets första tävlingsmatch på Hitachi Energy Arena 1-1 mot ett Sundsvall som visat upp ett fint cupspel.

– Nu väntar lite återhämtning, sen väntar ett kortare läger inom Sveriges gränser innan vi har match mot Stadslaget på söndag.

Fyra veckor kvar till den historiska allsvenska premiären mot AIK på Friends Arena, och det är redan över 1000 personer som säkrat plats på bortaläktaren. Vad betyder det?

– Det är superkul, det här är en chans som jag tror att få vill missa. AIK på Nationalarenan och se VSK spela där. Det är en sån här match som man berättar om för sina barnbarn i gungstolen när man blir gammal, att jag var där. Det är en stor chans för klubben att sätta någon referens för bortafölje, för det kan bli så att vi får det största bortaföljet någonsin på Friends Arena undantaget derbyn, det ger ett fint eko både i Sverige men även i Västerås, avslutar Kalle Karlsson.

Allsvenska premiären: Här köper du din biljett mot AIK

VSK Fotboll – Gif Sundsvall 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 (24) Johan Bengtsson 1–1 (58) Ibrahim Diabate

Varningar, VSK: Mikael Marques, GIF: Yacub Finey, Jesper Carlström, Amaro Bahtijar

Domare: Erik Mattsson

Publik: 1 327

Så spelade VSK

Målvakt: Anton Fagerström
Försvarare: Herman Magnusson, Mikael Marques, Alex Douglas
Mittfält:  Simon Gefvert, Marcus Linday, Patric Åslund (90), Max Larsson (75)
Anfall: Matteo Ahlinvi (75), Jabir Abdihakim Ali (46) Simon Johansson (80)

Ersättare: Alexander Thongla-Iad Warneryd (75), Ibrahim Diabate (46) Pedro Ribeiro (75), Johan Brattberg (MV), Aly Coulibaly, William Kaastrup, Samuel Asoma(90), Umit Aras, David Burubwa (80).


Medlemskap: Stötta VSK Fotboll – bli medlem – Årsmöte 20 mars