Grönvitt tryck – tack vare unga fansen: ”Alla är med och skapar en positiv stämning”

VSK Fotboll har haft ett växande stöd på matcherna 2022.  Stämningen har stegrats – tack vare alla unga supportrar. ”Kul att klacken har blivit så stor”, säger Vilgot Breitholtz.

Vilgot Breitholtz (längst till vänster) och Theo Tengström (grå hoddie) tackar Danne Svensson för väl genomfört värv efter en hemmamatch.

Alla som har besökt Iver Arena i Västerås den här säsongen och följt VSK Fotbolls matcher i Superettan har upptäckt och inte minst uppskattat det successivt större och röststarkare publikstöd som har burit fram spelarna.

Klacken har expanderat rejält.

Och skapat en viktig ljudkuliss.

– Tidigare var det mest äldre på ståplats men i år har många yngre tillkommit. Alla är med och sjunger och skapar en positiv stämning och stöttar laget. Det är riktigt häftigt men jag hoppas att vi bli ännu fler nästa säsong, säger Vilgot Breitholtz till klubbmedia inför lördagskvällens avslutande match mot AFC Eskilstuna (kick off 17.00).

Bakgrunden till det grönvita intresset är att pappa är född och uppvuxen i Västerås och inbiten VSK:are och var med i seniortruppen 1991 när Anders Wengrud och Kjell Forsberg tränade Grönvitt.

Nu bor familjen i Täby norr om Stockholm.

– Pappa började att ta med mig på matcher för några år sedan. Sedan har mitt intresse bara ökat och ökat och nu är man fast.

14-åringen har varit på alla hemmamatcher i Superettan i år och dessutom åkt till så många som nio av bortamatcherna.

I lördags blev det resa till Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen med mamma som chaufför och sällskap.

Det blev en lyckad tripp norrut och en övertygande 2–0-seger för Grönvitt vilket under söndagen visade sig räcka till förnyat kontrakt efter Dalkurds för många överraskande triumf mot Jönköping.

– Mamma tyckte att det var roligt med den stora klacken och stämningen mot Brage och självklart var det skönt att åka hem med tre poäng, säger Vilgot Breitholtz.

Theo Tengström, 13, är mer eller mindre uppvuxen med VSK trots att han är född i Stockholm och bor i huvudstaden.

Det har genom åren blivit många resor till Västerås och matcher på Iver Arena och även på andra platser där Grönvitt har uppträtt i division 1 eller Superettan.

– Pappa är väldigt engagerad och jag började att följa med honom på matcherna. Vi har alltid kollat ihop men i år har jag stått i klacken på Iver Arena. Stämningen är positiv och det är roligt att sjunga med.

Grönvitts herrlag har spelat med kniven mot strupen i höst men är formstarkast i näst högsta serien med fyra segrar de senaste fem matcherna – och många lyfter fram just stödet från alla hängivna supportrar som betydelsefulla ingredienser till den imponerande poängskörden.

Så sent som i helgen tackade huvudtränaren Kalle Karlsson för stödet hemma och borta och inte minst från de yngre fansen.

– Det är viktigt att stötta spelarna i med- och motgång och det är verkligen skönt att vi klarade kontraktet, säger Theo Tengström till klubbmedia och passar på att avslöja att bolltrollaren David Burubwa, backjätten Frédéric Nsabiyumva och skyttekungen Viktor Granath är tre spelarfavoriter i VSK Fotboll.

Lördagskvällens match mot AFC Eskilstuna blir den sista för herrlaget innan vinteruppehållet och försäsongsmatcherna som startar i januari eller februari.

– Det blir ett tomrum utan matcher, säger Vilgot Breitholtz som själv är keeper i FC Djursholms P06-lag och en dag kanske kan efterträda Anton Fagerström i Grönvitts mål.

Theo Tengström laddar också för kommande fotbollssäsong.

– Jag tycker att här året har varit godkänt. På slutet har det sett väldigt bra ut. Det kan bli en bra säsong 2023 om vi kan ha ett så bra försvarsspel hela året. ”Freddy” Nsabiyumva har skapat lugn och stabilitet i backlinjen.

Här kan du köpa biljett till VSK Fotboll–AFC Eskilstuna lördag 5 november (17.00).