Grönvitt ställs mot Karlslunds IF innan serien tar sommaruppehåll – ”En urladdning kvar”

VSK Fotboll åker på lördagseftermiddagen till Örebro för att ställas mot Karlslunds IF. – Det börjar bli betydligt bättre även om det inte är bra, säger Tor-Arne Fredheim kring skadorna i truppen.

Karlslunds IF är laget som, tillsammans med jumbon Skellefteå FF, spelat flest oavgjorda matcher i serien. Totalt sju av 16 matcher har slutat med delad poäng för Örebrolaget.

– De har lite svårt att vinna men är ändå med i matcherna. De har lite för lite poäng i förhållande med hur jämnt det har varit i många av deras matcher. De har bara sex förluster och de gör inte så många mål men släpper inte in så många heller, säger Tor-Arne Fredheim och fortsätter:

– Jag har precis kollat på när de mötte Carlstad och det var lika mycket bollinnehav för båda lagen. Rent fotbollstekniskt är Karlslund väldigt duktiga, det syntes inte vilket lag som låg i toppen och vilket lag som låg i botten. Det tyder på att det är många duktiga fotbollslag i serien.

För VSK:s del har den gångna månaden kretsat väldigt mycket kring skadeproblematiken i truppen.

– Vi har samma spelare till förfogande som senast, plus att ”Dogge” (Douglas Karlberg) och Robin (Blommé) är tillbaka efter sina avstängningar. Vi har sex man borta den här matchen, det börjar bli betydligt bättre även om det inte är bra.

Själva träningsveckan för Grönvitt där man i och med det varma vädret ändrat om lite i passen.

– Laget hade lite teambuilding vid VM-finalen i söndags, sedan har vi kört fyra pass den här veckan. Vi har gått ned lite i tid för att det har varit så varmt, men hållit ett bra tempo.

Vädret på lördagseftermiddagen ser ut att bli liknande de senaste dagarna, något laget behöver ha i åtanke när man kliver ut till match.

– Det kommer vara oerhört varmt imorgon och vi måste vara smarta i hur i ska agera, med smartness och kvalitet i straffområdena. Det gäller att hålla huvudet kallt även om det är väldigt varmt.

Karlslunds IF – VSK Fotboll
Dag
: Lördag 21 juli, 2018
Tid: 16.00
Plats: Karlslund Arena, Örebro

För dig som inte kan vara på plats så sänds matchen på Ettanplay.se och VLT.se:
Ettanplay >>>
VLT.se >>>

Dan Kiwii Persson