Grönvitt slussar in ungdomar – tjejer och killar får testa världens största sport på Skälby

Nu startar VSK Fotbolls projekt för unga som inte spelar fotboll. VSK Slussen är igång varje onsdag – ända till och med 9 augusti. ”Vi vill ta vårt ansvar i västra Västerås”, säger Niklas Koivisto i styrelsen.

VSK Fotboll startar onsdag 14 juni VSK Slussen på Skälby IP i västra Västerås. Barn och ungdomar i åldern 8-14 år är välkomna varje onsdag (18.30-19.30). VSK Slussen pågår ända fram till och med 9 augusti.

VSK Fotboll har av tradition haft sin främsta närvaro i stadsdelarna Bäckby och Skälby i Västerås och inleder onsdag 14 juni (18.30-19.30) projektet VSK Slussen på Skälby IP.

VSK Slussen riktar sig till ungdomar 8-14 år som i dag inte tillhör något fotbollslag.

– Vi i VSK Fotboll har kö till majoriteten av våra lag vilket innebär att platserna går åt snabbt men genom VSK Slussen vill vi ge ungdomar som inte tillhör ett lag någonstans att träffas och spela fotboll tillsammans en gång i veckan. Sedan ska vi försöka hjälpa alla som vill att hitta spelmiljöer att verka inom, säger Niklas Koivisto till klubbmedia och poängterar att även ungdomar som som inte vill tillhöra ett lag ska kunna träffas och umgås med likasinnade och spela fotboll.

Niklas Koivisto är ny styrelseledamot i VSK Fotboll och barn- och ungdomsansvarig i klubben.

Grönvitt tar ingen avgift för VSK Slussen.

– Det är helt kostnadsfritt och man behöver inte föranmäla sig. Man kommer alltså till Skälby IP spontant på onsdagar.

VSK Slussen pågår ända fram till och med onsdag 9 augusti och genomförs med stöd från Västerås stad.

– Vi startar VSK Slussen eftersom vi vill ta vårt ansvar i västra Västerås och hjälpa så många pojkar och flickor att hitta glädjen och gemenskapen fotbollen skapar för oss, säger Niklas Koivisto.

LÄS OCKSÅ: Satsning på flickfotboll: VSK inleder samarbete med Bäckby United – söker unga flickor som vill spela fotboll