Grönvitt räddat – av senaste blågula spelaren: ”Tråkigt att det bara räcker till en poäng”

VSK Fotboll var illa ute borta mot IFK Hallsberg. Då lobbsköt Elsa Sund in kvitteringen (2–2). ”Synd att vi inte tar tre poäng”, säger 17-åringen.

VSK Fotboll hamnade i tvåmålsunderläge mot IFK Hallsberg men räddade 2–2 med sex minuter kvar. Elsa Sund placerade kvitteringen i nättaket – via ett lobbskott. ”Skönt att göra mål men det är tråkigt att det bara räcker till en poäng”, säger hon.

HALLSBERG. VSK Fotboll hamnade i ett tremålsunderläge i seriepremiären i division 2 mot Rynninge IK i Örebro och det blev en nästan identisk start på Allévallen i Hallsberg.

Redan efter 20 minuter stod det 2–0.

– Vi måste följa vår matchplan från start och göra det vi har kommit överens om, säger Elsa Sund till klubbmedia.

Grönvitt kom på lördagseftermiddagen i underläge efter bolltapp på mittfältet, Hallsberg ställde om och Frida Lang avslutade lågt vid ena stolpen.

Nästa bakslag kom fem minuter senare när Eila Viitala släppte en retur som Rebecca Österlund rullade in – oattackerad.

– Första halvlek är inte alls okej. Vi måste lösa det mycket bättre,

VSK:s huvudtränare Lisa Hellenberg tvingades prata klartext i pausen och de grönvita kom ut som ett nytt lag i andra halvleken.

Första kvarten av andra halvlek var blixtrande och Julia Lindholm tryckte in reduceringen i minut 47.

– Skönt att göra mål på en gång och vi gör det bättre i andra men man kan inte spela bara halva matchen, säger Elsa Sund.

Hallsberg gjorde allt för att dra ned tempot och antalet blåvita inkast och frisparkar måste därtill ha nått en rekordnivå.

Sex minuter före full tid fick dock Grönvitt utdelning när Elsa Sund alltså lobbsköt 2–2 och gjorde första målet för VSK.

– Skönt att göra mål men det är tråkigt att det bara räcker till en poäng.

Klubbmedia berättade tidigare i veckan att Elsa Sund kallats till landslagsläger för spelare födda 2006 på Bosön på Lidingö 4-7 maj.

Det är första blågula uppdraget.

– Det ska bli kul att få chansen. Samlingen är den sista för min årskull. Det är ett bevis på att all tid jag lägger ned ger resultat, säger Elsa Sund.

IFK Hallsberg–VSK Fotboll 2–2 (2–0)
Målen: 1–0 (15) Frida Lang, 2–0 (20) Rebecca Österlund, 2–1 (47) Julia Lindholm, 2–2 (84) Elsa Sund.
Hörnor: 5–9 (2–4).
Varningar, Hallsberg: Amanda Eriksson. VSK: -.
Domare: Linnéa Wallin, Örebro.
Publik: 47 (på Allévallen, Hallsberg).
Matchens VSK-lirare: Elin Antonsson.

Så spelade VSK Fotboll
Målvakt: Eila Viitala.
Backlinje: Sofia Hasler, Emrica Randberg, Linn Beijer (26), Tyra Magnusson.
Mittfält: Sally Messing (46), Safiya Abdulkadir Abshir, Elsa Sund.
Anfall: Elin Antonsson, Nathalie Brorson, Tilda Hellén.
Avbytare: Julia Lindholm (26), Elvira Peterson (46), Alice Bjurling, Bianca Iglesias, Jacqueline Jessen (målvakt).

Mer från Allévallen i Hallsberg

• VSK Fotboll är fortfarande obesegrat i division 2 tack vare Elsa Sunds sena kvittering på Allévallen.
  • Tilda Hellén inledde på en kant men direkt efter 2–0 agerade Lisa Hellenberg och placerade 15-åringen som mittback.
  • Nathalie Brorson tillhör samma landslag som Tilda Hellén, slet kopiöst mycket och levererade en mängd bollar in i Hallsbergs box.
  • Grönvitt har nästa hemmamatch mot QBIK från Karlstad lördag 14 maj och då är just Tilda Hellén och Nathalie Brorson på fyrnationsturnering mot Norge, Portugal och Österrike.
  • Julia Lindholm kom in i minut 26 och skapade ytterligare tryck framåt i jakten på reducering, kvittering och segermål.
  • Eila Viitala har fått förtroendet i målet två matcher i rad och har nu lyfts upp i seniortruppen.
  • Grönvitt är fortsatt skadedrabbat men ordinarie kaptenen Thea Nilsson har börjat träna och Zelda Stadsdahl kan förhoppningsvis snart vara tillbaka.
  • Precis när matchen startade 14.00 öppnade sig himlen och trombliknande vindar drog fram.
  • Grönvitt stöttades som vanligt på plats av supportrar med matchtröjor och halsdukar och alla tog skydd under Allévallens lilla läktare med tak (och vindskydd).
  • Bo-Göran Lundqvist serverar som vanligt en intervju med Lisa Hellenberg i VSK Fotbolls sociala medier.