Grönvitt nollade i hemmapremiären: ”Tungt att gå härifrån tomhänta”

Efter 27 års väntan var det äntligen dags för hemmapremiär i allsvenskan när VSK på söndagen tog emot Elfsborg hemma på Hitachi Energy Arena. Tyvärr slutade det återigen i en hedersam förlust.

Inför nytt publikrekord på 7009 åskådare så kunde VSK ta kommandot direkt. Grönvitt satte direkt in sin höga press och kunde skapa målchanser nästan omgående.

I minut 6  får Simon Gefvert öppet läge på högerkanten efter en fin boll av Patric Åslund, och Simon  slår in bollen till en fristående Jabir Abdihakim Ali som tyvärr inte får träff i öppet läge, bollen går vidare till Max Larsson som så när kan sätta bollen istället men räddas av en Elfsborgspelare på mållinjen.

Elfsborg hade svårt att ta sig ur hemmalagets press men får ett uppehåll i spelet mitt i första halvleken och efter det så tar bortalaget mer och mer sig in i matchen.

I halvlek leder VSK på poäng men ställningen är trots det 0-0.

I andra tar topptippade Elfsborg över mer och trycker tillbaka VSK, och skapar ett par halvlägen, men matchen som sådan mattas av aningens.

I minut 57 tilldelas VSK en straff, som tyvärr inte Max Larsson lyckas förvalta, utan Elfsborgs målvakt Bundgaard Sörensen lyckas göra en fin räddning.

-Det är säkert straff enligt regelboken, men det är svårt när det är skott på så nära håll, jag är ju rädd att vi kommer få såna emot oss framöver också, säger Kalle Karlsson.

Istället kommer matchavgörande målet i den 63e minuten när Noah Söderberg tar ner bollen på bröstet och får en riktigt bra träff på volley bakom en chanslös Anton Fagerström.

VSK försöker forcera och få in en kvittering och skapar några halvlägen men lyckas aldrig utan matchen slutar med förlust 0-1.

– Det är tungt att gå härifrån tomhänta. Framförallt i första halvlek skapar vi flera lägen, säger VSK Fotbolls manager Kalle Karlsson.

Men trots förlusten ser ändå VSK Fotbolls tränare positivt på inledningen.

– Jag är glad att vi ändå har gjort två bra prestationer. Det är frustrerande att vi inte gör mål, men spelar vi så här kommer de att komma. Det hade varit mycket jobbigare om vi varit här efter två matcher och varit helt utspelade där vi märkt att vi inte alls hade något i allsvenskan att göra, fortsätter Kalle Karlsson.

Till sist vill vi tacka alla 7009 åskådare som tog sig till Hitachi Energy Arena för att se hemmapremiären. Det är ett intensivt spelschema som väntar, redan nu på lördag är det hemmamatch igen när Halmstad BK kommer på besök.

– Det är kul att så många ville komma hit idag och hoppas att alla som var här vill komma tillbaka, avslutar Kalle Karlsson.

VSK Fotboll – IF Elfsborg 0–1 (0–0)

Mål: 0–1 (63) Noah Söderberg
Varningar VSK: – , IFE: Jalal Abdullai, Sebastian Holmén, Ahmed Qasem.
Domare: Richard Sundell
Publik: 7 009 åskådare (nytt publikrekord)