Grönvitt har besökt Hallsta United – ”Betyder så oerhört mycket”

I måndags besökte Tor-Arne Fredheim, Boris Ljevar och Birahim Sarr Hallstahammar och Hallsta United. – Jag blev heltaggad och ville bara köra vidare, berättar Boris.

Under Schysst Framtids-flagg besökte VSK Fotbolls manager Tor-Arne Fredheim och spelarna Boris Ljevar samt Birahim Sarr Hallsta United.

VSK träffade Hallsta Uniteds spelare födda -07, ett lag som inte fanns för bara några månader sedan.

– Hallstahammar kommuns tre 07-lag var på väg att behöva läggas ned. Vi ledare för dessa tre lag samlades för ett möte och kom överens om att vi ville behålla fotbollen för alla barn födda 2007. Utan ett 07-lag så skulle alla barn födda 2007 behöva åka till närliggande kommuner för att spela och träna och för de barn vars föräldrar inte har den möjligheten så skulle det inte finnas någon fotboll alls, berättar en av lagets ledare, Andreas Pettersson, och fortsätter.

– Det vi på detta möte kom fram till innebar ett nytt och unikt samarbete över gränsen mellan kommunens tre fotbollsföreningar. Varje förenings styrelse tog initiativet positivt och vips så stod vi där med ett gemensamt lag – Hallsta United.

Sedan dess har man jobbat stenhårt för att få ihop allting och i nuläget har Hallsta United tre lag igång i seriespel. Detta till stor hjälp av sponsorer och partners.

– Vi har kunnat subventionera matchställ och overaller med hjälp sponsorer och partners. Schysst Framtid är en av dessa partners. Istället för ekonomisk hjälp har Schysst Framtid kommit in som en social partner, vilket vi är väldigt glada för. Det gav oss möjligheten att Tor-Arne tillsammans med två spelare kom ut till Trollebo IP och höll en träning med laget.

Detta uppskattades stort av barnen.

– Det var ett fokus långt utöver det vanliga på denna träning och vi kunde se hur barnen tog vara på att de fick denna möjlighet. Tor-Arne, Boris och Birahim både pratade fotboll med barnen och instruerade dem i viktiga grunder som behövs för att kunna ha en lång karriär inom fotbollen.

Fotbollspasset uppskattades också av spelarna Boris och Birahim.

– Jag älskar barn och det är något jag vill jobba med i framtiden, att träna ungdomar. Jag blev heltaggad och ville bara köra vidare och träna ännu mer med dem. Det var riktigt skoj.

Boris tar även upp att han tycker att det är viktigt att VSK som förening fortsätter med liknande aktiviteter runt om i Västmanland.

– Det är jätteviktigt. VSK ska vara det laget i Västmanland dit alla vill, då måste vi alla i föreningen göra såna här saker. Vi var där i 1,5 timme, det är inte så mycket tid men det betyder så oerhört mycket för ungdomarna som var där. Jag kommer ihåg när jag va 9-10 år, VSK var liksom ”WOW!”, att VSK hade kommit då hade varit drömmen. De här ungdomarna ska verkligen ha oss som förebilder, det är hur viktigt som helst att vi gör såna här grejer, avslutar Boris.

Längre fram kommer Västerås SK att besöka fler föreningar i Hallstahammar, tillsammans med Schysst Framtid.

Dan Kiwii Persson