Grönvitt förstärker – här är nästa värvning: ”Har egenskaper vi saknat”

VSK Fotboll fortsätter att värva till laget i superettan. I dag blev även mittfältaren Martin Gamboš klar för klubben. ”Han har egenskaper som vi har saknat”, säger sport- och akademichef Herman Ottosson.

Martin Gamboš

VSK Fotboll presenterade för drygt en vecka sedan defensive polske mittfältaren Michael Pawlik och han är spelklar inför torsdagskvällens möte med Jönköpings Södra på Stadsparksvallen.

I dag skrev även Martin Gamboš på.

– Martin Gamboš är en mycket löpstark offensiv mittfältare som är duktig med bollen, kan spela med båda fötterna och är väldigt skicklig att löpa i djupled med bra tajming. Han klarar av att pressa och komma nära motståndare med hög hastighet och fortsätta att göra det i hela matcherna. Det är en egenskap som vi har saknat. Framför allt i de matcher vi har tappat ledningar, säger Herman Ottosson till klubbmedia.

24-årigen har spelat i landets högsta liga och i tredjedivision i Tyskland och har även spel i Slovakiens U20- och U21-landslag på sitt cv.

Kontraktet med VSK Fotboll gäller initialt den här säsongen.

– Det är en väldigt bra person som vill vara här och bidra. Martin Gamboš ser det svenska äventyret som långsiktigt. Han och hans flickvän har pratat om att bosätta sig här.

Så det kan bli en fortsättning?

– Han har spelat på en högre hylla än vad vi egentligen kan ta. Om han trivs bra här har vi redan en dialog om en förlängning, säger Herman Ottosson.

Martin Gamboš skrev på kontraktet med VSK Fotboll i vip-rummet på Iver Arena i Västerås i klubbens första digitala livesignering någonsin.

Och efter direktsända intervjun i Grönvitts sociala medier tog han sig tid för ett samtal ute på konstgräset.

– Jag är väldigt glad över att få komma hit. Jag gillar arenan och människorna i klubben. Jag har fått ett väldigt fint mottagande. De verkar verkligen gilla att jag har kommit hit. Det här känns redan som en familj. Hoppas att det går bra så att jag kan stanna kvar länge.

Första kontakterna med Herman Ottosson togs i slutet av förra veckan.

– Allt har gått väldigt fort men det känns bra, säger Martin Gamboš och hälsar på några nya lagkamrater i Grönvitt.

Vilken bild har du av laget?

– Jag har sett matcherna. Det är ett ungt lag som spelar en attraktiv fotboll.

Vad kommer du att erbjuda VSK Fotboll?

– Jag är bra med bollen, har en bra passningsfot och kan förändra en matchbild, säger Martin Gamboš som kommer att ha nummer 19 och följer med truppen till Jönköping i morgon.

Många som följde livesändningen på Facebook trodde möjligen att Herman Ottosson skulle presentera en mittback sedan Jesper Merbom Adolfsson lämnat för Mjällby AIF.

Planen är att rekrytera en sådan.

– Vi jobbar fortfarande på att få in en mittback och förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan vi är i hamn. Vi har varit nära flera spelare men den internationella marknaden är tuff. Det fick vi erfara förra sommaren när vi hade lagt mycket tid på spelare och fick nej. Men förhoppningsvis tar vi oss närmare för varje dag här, säger Herman Ottosson hemlighetsfullt.

Här kan du se VSK Fotbolls livesändning på Facebook tidigare i dag.