Grönvitt föll – trots spelövertag och många lägen: ”Skapar tillräckligt för att vinna”

VSK Fotboll dominerade – och hade klart flest avslut. Ändå blev det ny förlust mot Brommapojkarna i kväll. ”Väldigt tungt”, säger mittfältaren Daniel Ask efter 0–1.

VSK Fotbolls herrlag i superettan förlorade mot Brommapojkarna med uddamålet på Grimsta i Stockholm i början av april och tvingades uppleva en nedslående repris på Iver Arena i Västerås i kväll.

Stockholmarna vann alltså igen.

– Det är otroligt tungt med tanke på att vi visar kvalitet i speluppbyggnaden och dominerar stora delar av matchen. Vi gör en mycket bättre prestation än i Jönköping förra veckan och skapar tillräckligt med målchanser för att vinna, säger Daniel Ask till klubbmedia.

Grönvitt hade enligt officiella statistiken 54-46 i bollinnehav och 15–7 i avslut (se mer i matchfakta längre ned).

Hetaste chansen hade kaptenen Simon Johansson precis innan halvtidspausen – men bollen gick rakt på BP:s målvakt Jonas Olsson.

– Vi har absolut lägen för att vinna så det är väldigt tungt just nu.

Brommapojkarnas segermål kom i 32:a minuten när kaptenen Gustav Sandberg Magnusson fick vända i straffområdet och till synes enkelt rulla in bollen bakom Anton Fagerström.

– Det är inget bra läge utan ett skitmål. Vi måste försvara bättre i egen box, säger Daniel Ask.

Om en vecka kommer Trelleborgs FF till Iver Arena och då hoppas Daniel Ask att det innebär en vändning för VSK Fotboll.

– Vi måste kriga och kämpa om varje poäng för att hålla oss kvar.

Känner du att ni har anledning att justera något för att poängen ska ramla in igen?

– Nja, möjligen att vi behöver få in bollen snabbare i boxen för att ge dem där inne bättre chanser att göra mål. Ibland blir det kanske för mycket handbollsspel, säger Daniel Ask.

För övrigt kan noteras att:

• Martin Gambos debuterade för VSK Fotboll och startade matchen. Slovakiske mittfältaren fick 71 minuter i premiären i den grönvita tröjan.
  • Daniel Burubwa kom in i samma minut och varje gång publikfavoriten rörde bollen gick ett förväntansfullt sus på Iver Arena. Ett stort antal yngre fans flockades kring ”Burre” efter slutsignalen för att ta selfies.
  • VSK Fotboll hade ännu en gång ett röststarkt stöd från den allt större klacken på ståplatsläktaren.
  • Grönvitts legendariske målvakt Knud Engedal hade rest från hemlandet Danmark till Västerås för att se sin tidigare klubb. 80-åringen intervjuades på innerplanen efter första halvlek och fick många applåder för sina nio säsonger för klubben. Det är 44 år sedan ”Knutte” flyttade hem men svenskan sitter i.
  • Resultaten gick inte alls VSK Fotbolls väg i superettan. Jönköping och Örgryte vann – mot AFC Eskilstuna respektive Örebro SK.
  • Grönvitt har nästa viktiga streckmatch på Iver Arena redan nu på lördag 13 augusti (14.00). Damlaget tar emot Östervåla IF i en tidig seriefinal i division 2 och väntas slå sitt publikrekord med råge.

VSK Fotboll–Brommapojkarna 0–1 (0–1)

Målet: 0–1 (32) Gustav Sandberg Magnusson.

Bollinnehav (procent): 54–46.
Avslut:
 15–7 (7–3).

Avslut på mål: 4–3 (2–2).

Hörnor: 6–1 (5–1).

Varningar, VSK: Simon Gefvert, Theodore Rask. Brommapojkarna: Monir Jelassi.

Domare: Richard Sundell.

Publik: 1 342 (på Iver Arena, Västerås).

Så spelade VSK Fotboll:

Målvakt: Anton Fagerström.
Backlinje: Alex Douglas (83), Theodore Rask, Pedro Ribeiro.
Mittfält: Simon Gefvert, Martin Gambos (71), Herman Magnusson (83), Daniel Ask (88), Max Larsson (71).
Anfall: Simon Johansson, Viktor Granath.

Ersättare: David Burubwa (71), Olle Edlund (71), Michal Pawlik (83), Viktor Prodell (83), Emil Skogh (88), Alex Lindelöv, Daniel Svensson (målvakt).