Grönvita hyllningen till spelarna och alla fans: ”Fantastiskt att känna stödet vi fick från ståplats i Borlänge”

VSK Fotboll vann komfortabelt mot Brage i Borlänge. Då hyllade Kalle Karlsson spelare – och supportrarna. ”De bar laget genom hela matchen”, säger tränaren.

VSK Fotboll hade ett starkt bortafölje med supportrar i alla åldrar på östra ståplatsläktare. Grönvitts tränare Kalle Karlsson hyllar stöder. ”Det var fantastiskt att känna det stödet vi fick från ståplats i Borlänge, det bar verkligen fram laget genom matchen”.

BORLÄNGE. VSK Fotboll hade kniven på strupen inför viktiga matchen mot IK Brage på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen – för att försöka stärka möjligheterna att förlänga kontraktet i Superettan utan kvalspel.

Grönvitt stormade fram i hårda vinden.

Och faktum är 2–0 var i klar underkant.

– Jag är jättenöjd med insatsen. Starkt av killarna att leverera under press. Jag är framför allt väldigt glad över vår första halvlek där vi är tunga och sätter oss i förarsätet, säger Kalle Karlsson till klubbmedia efter att Pedro Ribeiro (straff) och Viktor Granath säkrat fjärde trepoängaren av fem möjliga på slutet med sina två mål i första halvlek.

Men det kunde alltså ha blivit ytterligare mål inledande 45 minuterna om IKB:s keeper Viktor Frodig inte spelat så bra och VSK:s avslut i straffområdet varit mer precisa.

Många räknade med en tydligt förändrad matchbild efter paus och det var något Kalle Karlsson lyfte fram i sin intervju efteråt.

– Inför andra halvlek visste vi att matchen skulle ändra karaktär på grund av vinden men jag tycker att vi hanterade det bra. Brage har något halvläge men det kändes oftast väldigt tryggt när vi försvarade oss på egen planhalva. Den delen i vårt spel har verkligen blivit bättre senaste månaden.

VSK Sports fyllde två dubbeldäckarbussar med fans i alla åldrar och många andra reste från Västerås till Dalarna med bil eller tåg.

Stödet från östra ståplatsläktaren ekade över ”Vallen”.

– Det var fantastiskt att känna det stödet vi fick från ståplats i Borlänge, det bar verkligen fram laget genom matchen, säger Kalle Karlsson med beundran i rösten..

Grönvitt har sedan i somras rekryterat många yngre supportrar på skolor i Västerås och bland annat VSK Youngsters och Gryta Boys skapar ett tryck på matcherna och ackompanjerar sångerna med flaggor, banderoller och tifon.

– Riktigt kul att se att alla unga, nya supportrar som har börjat att följa oss också hänger med på bortaresor.

Grönvitt har vunnit fyra av de fem senaste matcherna och är därmed formstarkast i Superettan. ”Jag är jättenöjd med insatsen. Starkt av killarna att leverera under press”, säger huvudtränaren Kalle Karlsson.

VSK Fotboll avslutar Superettan hemma mot AFC Eskilstuna på Iver Arena i Västerås på lördag (kick off 17.00).

Årets högsta publiksiffra registrerades i så kallade Gratismatchen mot Örgryte i slutet av augusti när 2 928 kom till Iver Arena.

– Jag hoppas att västeråsarna sluter upp och kommer till Iver Arena och stöttar oss i serieavslutningen på lördag, säger Kalle Karlsson.

Biljetter finns på den här länken. Säkra en plats till VSK–AFC i tid!