Gratismatchen, mer än bara fotboll

Gratismatchen handlar om mer än att alla ska få möjlighet att gå på fotboll. Det är ett tillfälle för hela familjen att dela en upplevelse och ha kul. Tillsammans med våra sponsorer Mimer och Kulturstiftelsen Arty bjuder vi på aktiviteter och uppträdanden redan från klockan 13.

Gårdsorkestern som du hittar vid Mimerbussen innan matchen.

Hoppborg, speedshooting, målträffen och fiskdamm är bara några aktiviteter som lockar både unga och äldre. På scen får vi träffa representanter från herr- och damlagen samt se Mimerbandet spela och Tant Gertrud underhålla alla barn. 

Vi frågade Madelene Ulfberg på Kulturstiftelsen Arty varför de vill vara med och bidra till en aktivitet som i grunden är mer fokuserad på idrott en kultur.

Vi är gärna med och främjar aktiviteter som ökar samverkan mellan kultur och idrott. Ett av våra fokusområden är att skapa meningsfulla aktiviteter för våra ungdomar. Det tycker vi att det här eventet är ett bra exempel på. 

Madelne Ulfberg, Kultursfitelsen Arty

På plats kommer också Mimerbussen att vara. Åker Larsson från Mimer, vad kan vi förväntas oss att hitta i Mimerbussen?

Där kan ni hitta Mimers Gårdsmusikorkester. Sen pandemin slog till har vi gjort oannonserade uppträdanden runt om på Mimers bostadsområden. Bara i sommar har vi ”poppat upp” på 24 innergårdar runt om i Västerås och till mångas glädje överraskat både ung och gammal. 

Mimers gårdsmusikorkester består av kända Västeråsartister och unga talanger. De spelar allt ifrån Cornelis till dancemonkey. Besök gärna bussen för lite musik, sång och glädje. 

Åke Larsson, Mimer

Vilken trevlig överraskning. Vi är förstås kanonglada att Mimer bjuder på underhållning på vår gratismatch, men varför just det här tillfället och varför just VSK Fotboll?

Att Mimer tillsammans med VSK kan få vara med och skapa glädje kring rörelse och fotboll är en förmån. Att barn och unga får möjlighet till roliga aktiviteter där de får träna tillsammans, träffa nya kompisar runt fotbollen och utvecklas tillsammans tycker vi är fantastiskt roligt att kunna stötta. Så självklart vill vi vara med här. 

VSK Fotboll uppskattar samarbetet med både Kulturstiftelsen Arty och Mimer och tackar för att ni ger oss möjlighet att genomföra gratismatchen. 

Ta med hela familjen och börja redan klockan 13, fortsätt med att stötta VSK:s herrlag i den nästsista hemmamatchen. 

Du bokar din biljett här!

Skulle du vilja bidra så har du förstås möjlighet att göra det också. Som privatperson kan du välja att stötta med 495 kronor. Då deltar du i utlottning av en signerad matchtröja, (dragning under matchen). Du får också en skön VSK-halsduk inför vintern och ditt namn på VSK:s hemsida. 

Swisha till 123 394 09 47 och skriv ”Gratismatchen + ditt namn” i fältet för meddelande.