”Gör något när de andra vilar”

Säsongen 2017 är slut men redan nu tränar VSK Fotbolls A-lag inför säsongen 2018 och det är Claes Hellgren och Hans ”Hansken” Johansson i spetsen, med hjälp av sponsorn Ica Maxi Erikslund. – För att vi ska lyckas i fotbollen måste vi bli bättre än vi har varit, säger Torbjörn Kvist.

I måndags började jobbet på riktigt inför 2018 och det är Claes Hellgren och Hans Johansson som håller i mycket under försäsongen vid sidan av fotbollsplanen.

– Jag är anti allt sånt där när man inte tränar. Hela grejen med att göra något är att man gör något när de andra vilar. Som Gunde Svan en gång sa, ”Fasen va bra. Det är dåligt väder, nu kör vi!”, säger Claes Hellgren.

Ica Maxi Erikslund är sedan tidigare en stor sponsor till VSK och det fortsätter man vara framöver.

– Vi har grönvita hjärtan och jag tycker att vi borde lyckas i fotbollen som vi lyckats i bandyn. Jag tror på VSK året runt, säger Torbjörn Kvist (Ica Maxi Erikslund).

Claes Hellgren har lagt upp en plan för hur man 2018 ska vara bättre rustade än sina motståndare, något Torbjörn Kvist hakat på.

– För att vi ska lyckas i fotbollen måste vi bli bättre än vi har varit, Claes har en idé om det här och jag tycker att det är helt rätt väg att gå. Vi medverkar på det sätt vi kan, för att ge VSK förutsättningarna för att kunna lyckas, säger Torbjörn Kvist.

– Hela konceptet är att det ska bli en helhet. En del är träningen, sedan kyla ned sig och återhämtning, sedan mat och sen kommer nästa projekt som är ett analyssystem som MDH håller på att ta fram, så att vi får en total organisation runt det hela, säger Claes Hellgren och fortsätter.

– Man behöver ha något som är bättre än de andra lagen runtomkring och man måste hela tiden se till att killarna har chansen att prestera maximalt, sen är det upp till spelaren att göra det.

Claes Hellgren

Just delen kring maten är väldigt uppskattad hos spelarna, att man kan sitta ned efter träning och äta tillsammans.

– Det betyder supermycket. Dels att vi optimerar träningarna med att få i oss käk. Sen att vi kan sitta ihop och käka tillsammans och snacka skit, det betyder mycket för sammanhållningen, säger Robin Blommé och fortsätter.

– Det känns skönt att veta att vi kommer få optimal effekt av det vi gör genom att vi kan slänga i oss något direkt efter träningarna, till och med innan vi duschar.

Dan Kiwii Persson