Gentrit Citaku tränar med VSK Fotboll – ”Börja om någonstans”

Idag kommer ett nytt ansikte synas ute på planen när VSK Fotboll kliver ut för eftermiddagens träningspass. Norrköpingsfödde Gentrit Citaku är på plats och kommer genomföra två träningar och se torsdagens match mot BK Forward. – Det är en spelartyp vi söker, säger manager Tor-Arne Fredheim.

Gentrit har tillhört IFK Norrköping sedan tolvårsåldern och skrev sitt första a-lagskontrakt som 17-åring. Han har varit utlånad till IF Sylvia och nu senast till superetta-laget IFK Värnamo. Han har dessutom ett VM-brons med det svenska U17-landslaget från 2013. Gentrit kommer att träna med VSK Fotboll under tisdagen och onsdagen samt se torsdagens möte hemma mot BK Forward.

Tor-Arne har haft koll på mig sedan hans tid i Norrköping och han tog kontakt med mig och frågade om jag var intresserad, vilket jag är. Vi kom överens om att jag ska vara med nu, känna på laget och staden och om jag trivs. Det spelar ingen roll om det är ett bra lag om man inte trivs, säger Gentrit.

Det senaste halvåret har varit tufft. Efter en period av ovisshet stod det klart att Gentrit lider av en tarmsjukdom, Crohns.

– Jag har inte spelat fotboll på ett tag och ser det här som att börja om någonstans. Jag har inte fått träna på fyra månader, det var på gång en flytt i januari men det hade varit knepigt om jag skrivit på ett kontrakt med ett lag men sen inte fått träna eller spela fotboll så jag lät bli då. Vi visste inte vad det var eller om det var så allvarligt att jag behövde sluta med fotboll, berättar Gentrit.

Sedan några veckor tillbaka har Gentrit fått klartecken att börja träna igen, och två pass har blivit med Tor-Arne.

– Vi har kört två pass i skogen i Norrköping innan han kom hit. Gentrit är en duktig fotbollsspelare som fått hela våren sinkad efter en tarmsjukdom. Han står utan kontrakt och utan klubb och det är en spelare jag följt genom åren. Det är en spelartyp vi söker, en ytter som kan spela som 10:a och som skulle passa väl in i laget med sin stora potential, säger Tor-Arne Fredheim.

Om några veckor öppnar sommarfönstret. Tor-Arne har koll på vad för typ av spelare han vill ha in.

– Vi hade möte förra veckan. Det är lite oklart hur vi gör med (Birahim) Sarr och Rinor (Nushi) eftersom de varit och fortsatt är skadade. Vi är för tunna centralt och på kanterna och vi tittar på ersättare där i första läget, säger Tor-Arne.

 

Dan Kiwii Persson