Gefverts mål – inför årets gratismatch: ”Hoppas på stor publik som stöttar oss till tre poäng”

VSK Fotbolls partner bjuder på entrén på Iver Arena. Nu avslöjar Simon Gefvert vad han ser fram emot. ”Jag vill fira med alla grönvita”, säger wingbacken inför lördagens gratismatch.

VSK Fotboll bjuder ännu en gång på gratismatch på Iver Arena – tillsammans med partner. Simon Gefvert ser fram emot det heta mötet i Superettan. ”Jag vill fira med alla grönvita”, säger wingbacken i Grönvitt.

VSK Fotboll har som tradition att tillsammans med samarbetspartner bjuda på fri entré till en av matcherna i Superettan – och på lördag eftermiddag (kick off 15.00) är det dags för en duell som har förutsättningen att locka tusentals besökare.

Örgryte IS kommer till Iver Arena i Västerås.

– Jag hoppas och tror på en bra match och stor publik som stöttar oss till tre poäng. Jag kollade på några klipp från segern mot ÖSK i början av maj och det var häftigt. Vi hade ett väldigt bra stöd och det var roligt att få fira segern med alla fans, säger Simon Gefvert till klubbmedia inför årets gratismatch.

Göteborgarna och Grönvitt spelade 1–1 på hybridgräset på Gamla Ullevi i slutet av juli.

– Jag tycker att vi har fortsatt att utvecklas sedan dess och gör framsteg hela tiden. Det är bara att titta på matchen nere i Halmstad i söndags där vi skakar serieledaren. Vi visade att vi kan spela riktigt bra fotboll och samtidigt kriga hårt mot ett väldigt duktigt lag.

Vilken är din förklaring till utvecklingen?

– Spelare har klivit fram och presterar bättre än tidigare. Vi har hittat våra roller och har en bra konkurrenssituation. Gruppen har kommit ihop bättre och vi har en mycket positiv känsla i laget, svarar Simon Gefvert. 

HBK kvitterade mot VSK Fotboll i slutminuterna på Örjans Vall och poängutfallet blev därmed identiskt med det på Iver Arena för knappt tre månader sedan.

Simon Gefvert upplever att vissa mål bakåt ”känns hopplösa”.

– Det är svårt att analysera mål för mål men vi vet att vi behöver bli bättre i båda straffområdena. Och även om vi spelar en fotboll som publiken tycker är sevärd handlar det på den här nivån om att vinna matcher.

Grönvitt värvade 25-åringen från allsvenska IK Sirius i mars 2021 men efter flytten från Uppsala till Västerås dröjde det innan speltiden blev frekvent.

Allt förändrades när Kalle Karlsson utsågs till huvudtränare och Alexander Rubin till assisterande tränare för ett år sedan.

– Jag fick mest göra inhopp före det och kände att jag hade mer att ge. Samtidigt har jag jobbat hårt och tagit steg utifrån vad tränarna vill se från mig, säger Simon Gefvert eller ”Greven” som är smeknamnet i Grönvitt.

Kalle Karlsson och Alexander Rubin placerar ofta Simon Gefvert som wingback till vänster där han har blivit ett vasst anfallsvapen och gör ett hårt jobb i defensiven.

– Jag spelar där tränarna bedömer att jag gör mest nytta för laget. Mycket handlar om motståndaren och dess styrkor och svagheter.

Men då och då får du starta till höger. Hur upplever du det?

– Jag har alltid spelat på högerkanten men klarar av att spela på båda positionerna, säger Simon Gefvert.

Missa inte årets gratismatch på Iver Arena. Här bokar du gratisbiljett till VSK Fotboll–Örgryte IS