Gedigen laginsats av P19, i 8-0-segern mot IFK Kumla

VSK P18 vann söndagens hemmamatch mot IFK Kumla med 8-0, efter hela 7-0 i halvtid. En skön revansch för killarna i laget, som bara fick med sig ett oavgjort resultat (2-2) i seriepremiären i början av juni.


Vi lyssnade med Oscar Norrby vad han hade att säga om matchen.

Halloj Oscar, hur summerar du söndagens match?
– De senaste matcherna har vi börjat på ett otroligt bra sätt. Det såg ut på precis samma sätt idag. Hela laget gör en mycket bra prestation i första halvlek och vi leder med hela 7-0 i halvtid.

– I andra halvlek gör vi en hel del förändringar. Vi provar bland annat ett alternativt spelsystem. Det gör vi förr att förbereda oss för framtida matchsituationer.

– Det är kul att Philip Ansell är tillbaka mellan stolparna, efter ett längre skadeuppehåll. Han fick dessutom hålla nollan.

Hur ser den kommande veckan ut?
– På måndag kommer vi att avsluta föregående veckan. Den såg ju lite annorlunda ut eftersom vi spelat två matcher, onsdagens segermatch i DM-kvartsfinalen mot Syrianska IF Kerburan och seriematchen mot IFK Kumla. Vi gör på samma sätt som vi brukar. Vi analyserar dagens match, både på grupp- och individnivå. Därefter tar vi sikte på nästa seriematch, mot Huddinge IF på bortaplan på söndag 26 september. Då är vi ute efter revansch igen, efter att vi förlorade hemma med 2-3.

MATCHFAKTA

MATCH: Västerås SK P19 – IFK Kumla P19
SLUTRESULTAT: 8-0 (7-0)
TÄVLING: P19 Div.1 2021 – Region 4 (Grupp 1)
DATUM OCH TID: 2021-09-19 kl. 12:30.
SPELPLATS: Iver Arena, Västerås.
VSK:S MÅLSKYTTAR: Max Larsson (3), Anders Hellblom (2), Alve Nilsson (1), Melker Ellerstedt (1) och Emil Jexby (1).

LIVERAPPORTERINGMinfotboll
SERIENLänk till serieinformation