Fyra VSKare på plats i Torrevieja och tipselitkonferens

Just nu befinner sig fyra ledare ur VSK Fotbolls organisation nere i Spanien och Torrevieja tillsammans med 180 akademichefer och tipselittränare på en tipselitkonferens. En av VSKarna på plats är Anders Boman. – Varje sån här träff ger en hel del kunskap och tankar och idéer att plocka med hem, säger VSK Fotbolls akademichef till Ettanfotboll.se.

Efter gårdagen blev Boman intervjuad av Ettanfotboll som också är på plats i Torrevieja där han fick svara på några frågor om konferensen.

Varför är det bra att vara här?
– Det är nätverket egentligen, att få träffa andra med liknande problem eller som kommit längre än vi gjort. Vi är också ganska ny in i det här, vilket gör att allt vi kan suga åt oss är fantastiskt.

Nånstans är det ett sorts utbyte mellan föreningarna som jag antar är viktigt?
– Det är ett klimat där folk är villiga att berätta hur man jobbar så det finns inga hemligheter egentligen. Nära till svar och nära till personer som är skickliga på det här vilket är jättekul, säger Boman och fortsätter.

– Vi är precis i början vilket gör att det är bra att nånstans få lite riktlinjer med vad vi bör fortsätta med och vad vi bör jobba vidare med.

Vad tar du med dig hem härifrån?
– Förhoppningsvis ett större kontaktnät än vad jag hade tidigare. Varje sån här träff ger en hel del kunskap och tankar och idéer att plocka med hem.

Utövar Anders Boman är även VSKarna Fredrik Ramström, Kevin Ahlbäck och Crille Dahlqvist på plats.

 

Dan Kiwii Persson