Från Torshälla via Dalarna till VSK – Elina Gustavsson

Vi fick en pratstund med Elina Gustavsson, ny spelare i VSK Fotbolls damlag. Här får du chansen att höra om Elinas tankar kring säsongen och vad hon helst gör utanför fotbollsplanen.

Hej Elina! Varmt välkommen till Grönvitt. Först och främst, hur känns det att vara klar för spel i VSK?

– Det känns väldigt bra. Det var ett litet tag sen jag spelade fotboll så ska bli kul att komma igång igen. 

Kan du berätta lite om din tidigare fotbollskarriär?

– Oj, jag började spela fotboll när jag var kanske 4-5 år i TNIS (Torshälla-Nyby IS) och gick sedan över till Eskilstuna United. Efter gymnasiet flyttade jag iväg upp till Dalarna för studier, där jag först spelade i Mora, var en sväng i Falu BS och sedan med Leksand. Efter det blev det hemfärd och jag spelade lite med TNIS igen. Jag har spelat allt ifrån div 2 till division 5.

En imponerande resumé! Om vi pratar positioner på planen, vilken eller vilka positioner har du främst huserat på?

– De positioner som jag haft är innermittfältare eller anfallare. 

Vilka är dina förväntningar och förhoppningar på dig själv och laget under säsongen 2021?

– Mina förväntningar och förhoppningar är att vi vinner div 3 och att jag lyckas utvecklas som individ men även tillsammans med mina lagkamrater. Det är alltid svårt i början, innan man lär sig sina kamraters spelsätt och blir helt samspelta. 

Om vi flyttar oss från fotbollsplanen för en sekund, vad hittar du helst på under din fritid?

– Vart ska man börja, ett av mina största intressen är att resa vilket är väldigt svårt just nu tyvärr. Annars så gillar jag att vandra, umgås med familj och vänner, åka snowboard, träna i övrigt, äta god mat och titta på någon bra film. 

Då säger vi ett stort tack till Elina för pratstunden samtidigt som vi önskar henne och VSK:s damlag ett stort lycka till under säsongen 2021.