Första pusselbiten inför 2018 lagd – Calle Svensson förlänger!

I februari blev Calle Svensson klar för VSK Fotboll. Redan nu väljer Calle att skriva på ett nytt kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2020. – Vi har en gemensam dröm, säger Calle Svensson när kontraktet är påskrivet.

I lördags försvann det sista hoppet om att nå Superettan 2018 men redan nu bygger klubben mot nästa år och den första pusselbiten är på plats.

– Den största anledningen är att vi har en gemensam dröm om spel i Allsvenskan, sen trivs jag jättebra i klubben och i staden. Tre år känns jättebra och förhoppningsvis avslutar jag min karriär i VSK, säger Calle Svensson.

Under säsongen har Calle fått bära kaptensbindeln vid flera tillfällen och han är ödmjuk när han svarar på frågan varför han själv tror att han får bära den.

– Jag är väl gammal, haha. Det är bäst om andra avgör varför jag får bära bindeln. Men jag är en spelare som ger allt för laget och som sätter laget i centrum. Jag är jättestolt över att få bära bindeln de matcher jag får.

Kontraktet skrivs bara två dagar efter VSKs förlust mot Akropolis IF, där och då var Calle nedstämd. På måndagskvällen är tonen helt annan och blicken höjd mot kommande säsong.

– För mig är Superettan det enda som finns nästa år, jag hade tänkt så redan i år men nu har vi fått skjuta upp det ett år. Superettan kallar jag inte en dröm, det är ett realistiskt mål. Är man inte beredd att göra jobbet för att nå Superettan så är man inte i rätt klubb.

Men innan matcherna för 2018 drar igång har VSK tre matcher kvar att spela i serien och grunden för nästa år börjar redan nu.

– Oavsett match så handlar det om att förbättra laget för varje match som går. Det tycker jag känns inspirerande och viktigt. Jag ser att vi går en ljus framtid till mötes och om alla ser potentialen, jobbar och gör det lilla extra så kommer vi att bli bättre.

Det nya kontraktet skrivs alltså på innan säsongen är slut och Calle förklarar varför.

– Det kändes bra för både mig och VSK att säkra framtiden redan nu eftersom bägge sidor varit så nöjda med varandra, det är lika bra att vi ska jobba med varandra under flera år framöver.

Fakta
Namn
: Calle Svensson
Född: 19 juni 1987
Position: Mittback
Moderklubb: Lindö FF
Tidigare klubbar: IK Sleipner, Nyköpings BIS, GAIS, Husqvarna FF
Aktuell: Har skrivit på ett treårsavtal med VSK Fotboll

Dan Kiwii Persson