Första nya damspelaren klar för nästa säsong

Emrika Randberg, nyförvärv från Gideonsbergs IF

Nu när damlaget har etablerat sig och har haft några öppna höstträningar för intresserade nya spelare har vi förmånen att hälsa 18-åriga Emrica Randberg välkommen till säsongen 2021. Vi tog kontakt med Emrica och ställde några frågor.

Hej Emrica – välkommen till VSK Fotboll Dam, hur känns det att börja spela med oss?

Det känns jättekul. Hela min familj är VSK-fans och jag följer och går på VSK-matcher hela tiden. Dessutom känns det som om att nysatsningen som görs är något jag gärna vill vara med på. 

Så frågan om varför det blev VSK känns rätt inaktuell, men ändå?

Ja… men förutom att jag älskar VSK så fick jag genast bra kontakt med tränarna, Lisa och Amanda, jag gillade deras tankar på träningsupplägg och chansen till videoanalys. Det var mycket som stämde. 

Men du då, vem är du som fotbollsspelare?

Jag är en löpstark och brytsäker innermittfältare som alltid kämpar för laget. Jag kommer ju från Gideonsberg som är min moderklubb och som spelar i div. 2. Det betyder att jag har erfarenhet från seniorfotboll och en annan fart i kroppen. Jag vet vad som förväntas av mig. Det ska bli kul.

Härligt. Vad gillar du att göra utanför fotbollsplan?

Jag tittar mycket på sport och fotboll framförallt, gärna VSK som jag sa. Annars är det familj och vänner som gäller. Jag är mycket familjekär. 

Något du skulle vilja lägga till som avslutning?

Ja, att jag hoppas på en bra säsong och att vi får ha publik, jag längtar till att få spela framför ett grönvitt stöd. 

Vi hälsar Emrica välkommen och önskar förstås få se på från läktaren när säsongen drar igång.