Första matchen för VSK Dam: ”Äntligen, detta är något laget väntat på i tre månader”

Ella Niemilä och Thea Nilsson, försvarare i VSK Dam.

I morgon, söndag, kommer historia skapas. VSK Dam spelar nämligen sin första match någonsin. Det handlar om en träningsmatch mot seriekollegan Sörstafors-Kolbäck FK på Iver Arena.

VSK Dam har, precis som många andra fotbollslag, haft en extremt lång försäsong. Nu kommer laget dock få spela sin första match för VSK någonsin. Amanda Wegerman, tränare för VSK Dam, ser fram emot matchen.

– Detta är något som hela laget väntat på i tre månader! Tjejerna är supertaggade inför att de äntligen ska få göra sina debuter i Grönvitt, förklarar Amanda.

Amanda Wegerman, tränare VSK Dam.

Matchen spelas emot Sörstafors-Kolbäck, ett lag som också tillhör Division 4. Hur ser du på morgondagens motstånd?

– Det är svårt att bedöma motståndet eftersom vi aldrig har mött dem tidigare. Jag har dock stora förväntningar inför matchen och även på spelarna. Denna match är den första på tre månader så det ska det bli intressant att se om det vi tränat på har gett resultat. Vi vill spela med ett högt bolltempo och bra tålamod.

Ni har en väldigt ung trupp. Hur ser du på det?

– Truppen består av spelare födda 2001 – 2004 vilket vi anser är positivt då det är unga målmedvetna spelare som kommer att vara en bra grund att bygga VSK Dam:s framtid på.

I dagsläget är inget bekräftat angående seriestart för VSK Dam, just nu ser det ut som att serien kommer spelas som en enkelserie, utan dubbelmöten, under hösten med start i augusti. VSK Dam har dock ett tydligt mål för när säsongen väl drar igång.

– Målet med säsongen är att vinna division 4 för att nästa säsong få spela i division 3. Vi hoppas även på att restriktionerna med publik släpper till vår första hemmamatch, så att alla VSK fans kan följa hemmapremiären på plats!

Morgondagens match spelas kl. 12:00 på Iver Arena. Eftersom det är en pågående pandemi så är det inte möjligt att ta in publik till matchen.

Matchen kommer däremot sändas via fotbollsförbundets app ”Min fotboll”, där kan du enkelt skapa ett kostnadsfritt användarkonto och följa matchen genom att söka på ”Västerås SK FK”. Uppdatering från matchen kommer även kommuniceras på alla våra sociala kanaler – inklusive här på hemsidan.

Hampus Lundskog