”Försäsongen började mer eller mindre igår” – Karwan Safari

Det blev en tredjeplats för VSK i Div.1 Norra och en skytteligaseger för Karwan Safari med sina 17 mål.
– Det hade inte gått utan spelarna i laget, säger Karwan Safari om sina mål.

Säsongen började bra för Karwan och VSK när man vann de två inledande matcherna och Karwan gjorde tre mål på dessa matcher. Men sedan kom en plump borta mot Arameisk-Syrianska IF.

– Både för mig och laget började det bra, sen kom det en helvetesmatch mot Arameiska och där började min rygg krångla.

Under i stort sett hela säsongen har Karwan dragits med en skada i ryggen, det är två diskar i ländryggen som har varit hopklämda och gjort att Karwan inte kunnat träna fullt ut.

– Jag har inte kunnat belasta för mycket, utan försökt hålla mig till matcherna. Men det har känts bättre på sistone och med en bra försäsong så hoppas jag vara frisk till nästa säsong.

Det blev en vårsäsong kantad av skador för VSK och under sommaren värvades bland andra Emir Smajic, Carlos Gaete Moggia och Ilir Berisha in.

– Tränarna hade det inte lätt att få ihop en kraftfull elva under vårsäsongen. Sen kom sommaren och lite nyförvärv men det blev svårt när vi bytte spelsystem. En eloge till tränarna att vi gick tillbaka till 4-3-3 och då gick det bättre igen. Men för mig kvittar det att komma trea eller sjua.

Karwans kontraktet med VSK går ut och det är fortsatt oklart vart Karwan sparkar boll kommande säsonger. Men än så länge är han med och tränar med laget.

– Försäsongen började mer eller mindre igår, med tanke på vilka två tuffa pass jag har haft. Jag har en fraktur i armen så jag kan inte köra styrkepass med vikter. Tillsammans med Claes (Hellgren) och ”Hansken” (Hans Johansson) har jag kört kondition.

Karwan noterades för 17 mål under serien vilket innebär skytteligavinst tillsammans med Timothy McNeil i Team TG.

Vad säger du om dina 17 mål i serien?
– Det hade inte gått utan spelarna i laget. Jag har gjort mål på olika sätt i år, både med huvudet, vänster fot och höger fot och det är tack vare lagkamraterna som spelat fram mig i lägen där det inte har varit svårt att göra mål. Ett stort tack till tränarna som trott på mig och som lät mig starta som central forward när vi gick tillbaka till 4-3-3.

Dan Kiwii Persson